Alles voor je paardensport

Of je nou een springconcours wil bouwen of je stalinrichting eens goed onder handen wil nemen, dan kun je voor al dit soort dingen en meer op het gebied van paardensport kun je bij Nedlandic terecht. Naast de agrarische sector zijn we ook gespecialiseerd in de ruitersport. Wij leveren uitsluitend kwalitatief hoge kwaliteitsproducten voor elk seizoen. Over het algemeen zijn alle producten op voorraad en hebben we een korte levertijd. Wij durven rustig te zeggen dat we alles kunnen leveren aan agrarische bedrijven, rijverenigingen, maneges en particulieren. We hebben een paar artikelen in de schijnwerpers gezet.

Hooiruiven

Door ons grote assortiment, worden wij ook wel eens de hooiruiven webshop genoemd. Deze ruiven worden van sterke materialen gemaakt en zijn van hoge kwaliteit. Alle ruiven zijn gegalvaniseerd en daardoor hebben ze een lange levensduur. Ons assortiment hooiruiven is niet alleen gericht op paarden, maar deze zijn ook verkrijgbaar voor geiten, schapen en koeien. 

De ruiven zijn afgestemd op de diersoort zodat de dieren er goed en veilig bij kunnen. Bij Nedlandic heb je een ruime keus in hooiruiven zoals een hooiruif met dak, in een ronde vorm of voor in je stal. Als je een passende hooiruif kiest, hebben je dieren 24 uur per dag ruwvoer. 

Een hooiruif van Nedlandic heeft een aantal voordelen. Zo is er minder verspilling van het voedsel, geen modder of vuil bij het eten, ze hebben een zeer lange levensduur, minder hooi vertrapt in de weide, stabiele constructie en een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Hooinet voor paarden en pony’s

Een hooinet zorgt ervoor dat het eten bij elkaar blijft en omdat het zo compact blijft wordt er minder verspild. Een hooinet met fijne mazen is ideaal om je paard langer bezig te houden tijdens het eten en het zorgt ervoor dat er in kleinere porties tegelijk wordt gegeten. Hooinetten zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en met verschillende maaswijdtes. 

Deze zijn ideaal voor als je met de trailer onderweg bent of je hangt hem eenvoudig in de stal. Een hooinet wordt speciaal gebruikt om je paard of pony langer bezig te laten zijn met het eten en daardoor zal het dier zich minder snel vervelen, waardoor ondeugden in de stal ook worden voorkomen. Een hooinet is een net dat bedoeld is om je dier wat langzamer te laten eten, vandaar dat een hooinet ook wel een slowfeeder wordt genoemd.

Cavaletties voor paardentraining

Wanneer je paarden gaat trainen zijn cavaletties onmisbaar bij je training. Of het nu springtrainingen zijn of dressuur, cavaletti blokken komen altijd zeer goed van pas. Cavaletti blokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor je de mogelijk hebt om bij iedere training alles anders in te richten. De blokken zijn helemaal van kunststof gemaakt en dat geeft de mogelijkheid om ze het gehele jaar buiten te laten staan. 

Voor grote pony’s en paarden, raden we aan om de grote cavalettie blokken te gebruiken. Het is tevens aan te raden om hindernisbalken van kunststof te gebruiken met een houten kern. Paarden zullen namelijk meer respect hebben voor balken die zwaarder zijn dan de lichtgewicht balken.