De beste plek om een huis te kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is erg spannend, een stap in je leven waar je waarschijnlijk hard voor gewerkt hebt. Je hebt dit land natuurlijk gekozen omdat het je een echt vakantiegevoel geeft en omdat het lekker weer is. Hou je meer van de mooie stranden? Of ben je toch meer van het binnenland? De vraag die je dan hebt wanneer je een huis wil kopen is: Waar wil ik gaan wonen in Spanje?

Het beste klimaat

Spanje is een vakantiebestemming die door veel Nederlanders gekozen wordt om hun vakantie te vieren vanwege het heerlijke weer in de zomer. Veel mensen denken dat het in heel Spanje ongeveer hetzelfde weer is, maar dat is niet zo. Marbella ligt bijvoorbeeld aan de zuidelijke kant van Spanje, tegenover Noord-Afrika. Hierdoor geniet je in deze stad van het beste mediterrane klimaat. Het is hier nooit extreem koud of warm, maar het weer is heerlijk gematigd. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en de 30 °C. Als je naar Spanje gaat voor de zon en het mooie weer is Marbella dus een goede optie. Bij https://villanovaspain.com/ hebben ze een groot aanbod in huizen in Spanje, ook zijn hier huizen in Marbella te vinden. 

Luxe huizen

Niet alleen het weer, maar ook het huis zelf is erg belangrijk wanneer je een huis wilt kopen. Bij Villa Nova Real Estate bieden ze huizen aan, die goed onderhouden zijn en luxe bieden. Door hun brede aanbod zit er voor iedereen wel wat tussen. Ben je opzoek naar een compact appartement aan de kust of juist naar een royale villa tussen de bergen, het kan allemaal. 

Jezelf thuis voelen

Ben jij bang dat je Nederland gaat missen als je voor een langere periode naar je tweede huis gaat? Dan is de provincie Alicante misschien wel iets voor jou. In Alicante ben je er zeker van dat je niet de enige Nederlander of Belg bent. Deze provincie heeft namelijk de hoogste concentratie inwoners vanuit Nederland en België van heel Spanje. Er wonen hier meer dan dertienduizend Nederlanders, dus je hoeft niet bang te zijn dat jij je alleen gaat voelen. 

Genoeg te doen!

In het midden van het land ligt Madrid, hierdoor zit je ver weg van de kust. Dit klinkt misschien iets minder aantrekkelijk, maar Madrid heeft genoeg andere punten waardoor het een super stad is om te wonen. In deze bruisende stad heb je zoveel leuke dingen die je kan doen en dat het hele jaar door. Er zijn bezienswaardigheden, winkels en veel leuke restaurantjes waar je naartoe kan. Je hoeft je hier dus zeker niet te vervelen in de hoofdstad.