De voordelen van contactlenzen

Ga jij voor een bril of voor contactlenzen? Dit is een vraag die je jezelf stelt als je zicht niet meer is wat het geweest is. Zowel contactlenzen als een bril hebben verschillende voordelen, net als ieders persoonlijke voorkeur. Om jouw keuze iets makkelijker te maken, hebben wij de voordelen van contactlenzen voor jou op een rijtje gezet.

Je hebt alle bewegingsvrijheid

Contactlenzen beslaan niet, hier heb je bij het dragen van een bril wel last van. Ook blijft uw bewegingsvrijheid helemaal hetzelfde als je voor lenzen kiest. In tegenstelling tot een bril vormen lenzen zich namelijk stevig om de ogen, waardoor je daar geen last van hebt tijdens bijvoorbeeld het sporten. Bij B-Optics bieden ze veel soorten contactlenzen in Etten-Leur aan.

Je raakt ze niet makkelijk kwijt

Als een lens eenmaal kwijt is, is het lastig om deze terug te vinden. Dat klopt, maar je moet wel erg je best doen, wil je een contactlens zomaar verliezen. Daarbij vergeten we brillen vaker. Wanneer je de contactlenzen eenmaal in hebt, is er geen reden om die voor het einde van de dag uit te nemen, wat het kwijtraken van de lenzen bijna onmogelijk maakt.

Lenzen zijn bijna onzichtbaar

Een ander voordeel van het dragen van lenzen is dat ze bijna helemaal onzichtbaar zijn. Als je de juiste lenzen hebt en deze goed schoonhoudt, zou je bijna niet kunnen zien dat je lenzen in hebt. Dat betekent niet dat je met lenzen niet kan experimenteren en je uiterlijk kan veranderen. Er zijn namelijk ook kleurlenzen verkrijgbaar, waarmee je verschillende oogkleuren kunt uitproberen. 

Je kan elke zonnebril dragen

Nog een voordeel is dat je alle zonnebrillen kunt dragen wanneer je lenzen draagt. Waar mensen met een bril een aparte zonnebril op sterkte moeten kopen, kan jij elke zonnebril kopen die je maar wil, zonder dat het de scherpte van jouw zicht beperkt.