Een industriële eetkamer creëer je zo!

De industriële interieurstijl is helemaal hip, en dat is niet voor niets. Een interieurstijl is namelijk ontzettend stoer, maar ook weer mooi en zacht als je je interieur afmaakt met wollige accessoires en nude kleurtinten. Wil jij je eetkamer graag voorzien van een industrieel tintje? In deze blog geven we je een aantal handige tips! Wil je na het lezen hiervan nog meer weten over het inrichten van je interieur? Neem dan een kijkje in een interieurblog.

Materiaalgebruik

Als je graag een industriële eetkamer wil, zul je rekening moeten houden met de materialen die je gebruikt. Natuurlijke materialen zijn heel kenmerkend voor een industrieel interieur. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hout en leer. In een industriële eetkamer is het prachtig om een houten tafel neer te zetten met leren stoelen eromheen. En metaal doet het ook altijd goed in een industrieel interieur.

Teak boomstamtafel

Ben je op zoek naar de perfecte eettafel voor in jouw industriële interieur? Dan is de teak boomstamtafel misschien wel wat voor jou. Deze tafel is gemaakt van hoogwaardig hout met een luxe uitstraling. Het leuke aan de teak boomstamtafel is dat je zelf kunt kiezen welk metalen onderstel je onder de tafel wil bevestigen. Ga je voor de stoere kruispoot, de trapezepoot of de spiderpoot die in het midden van de tafel wordt geplaatst? Ook kan deze tafel op maat worden gemaakt, waardoor hij in elke eetkamer past!

Een bakstenen muur

Ook een bakstenen muur is een echte eyecatcher in een industriële eetkamer. Is jouw huis niet voorzien van een bakstenen muur? Dan kun je er ook voor kiezen om deze muur zelf te maken van schuimrubber of met behang. En wil je het geheel juist liever iets zachter maken in plaats van iets stoerder? Dan voeg je juist nudetinten en wollige accessoires toe.

Open kasten

Er zijn prachtige industriële open kasten verkrijgbaar waarin je jouw servies kunt neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor een open kast met een metalen frame en houten planken. Extra leuk is het om je servies tentoon te stellen samen met wat andere mooie accessoires.

Hanglampen

Stoere hanglampen passen perfect in een industriële eetkamer. En het ziet er niet alleen prachtig uit, je kookkunsten worden ook nog eens beter verlicht! Let er bij het kiezen van een hanglamp wel op dat er nog voldoende plek is tussen de lamp en de tafel.