Hoe weet ik of ik een goede schilder kies?

Ben je geen handige Harry of heb je eenvoudigweg geen zin om zelf schilderwerken uit te voeren, dan ben je wel verplicht te gaan zoeken naar een vakbekwame schilder. Maar hoe vind je een goede vakspecialist en waar moet je opletten. Gelukkig zijn er stielmannen zoals De Bell Schilderwerken in Breda die je een handje hierbij kunnen helpen om de klus te klaren. Een stand van zaken hoe je een goede schilder vindt.

Schakel vrienden en kennissen in

De eerste stap die je kan zetten is om kennissen, collega’s of familieleden vragen met wie zij eventueel een goede ervaring hebben in het verleden. Of misschien zie je op straat wel een bestelbusje van Schilderwerken De Bell uit Breda staan die gespecialiseerd is in het opknappen van woningen. Wanneer je deze methode toepast, heb je veel kans het geleverde werk ook even te kunnen gaan bezichtigen. Zo vang je tegelijkertijd twee vliegen in een klap en weet je meteen welk vlees je in de kuip hebt.

Maak duidelijke afspraken tijdens je zoektocht

Wanneer je op zoek gaat naar een goede schilder, zal je met enkele factoren rekening moeten houden. Belangrijk is dat je duidelijk afgelijnde afspraken maakt zodat er achteraf geen discussies over kunnen bestaan. Enkele richtlijnen en handvatten die je best kunt volgen wanneer je in zee wil gaan met een goede gekwalificeerde schilder:

  • spreek niet een prijs per uur af, maar een totaalbedrag zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan
  • zet de afgesproken afspraken duidelijk op papier
  • doe je betalingen in verschillende termijnen
  • een betaling op voorhand moet je vermijden. Je kan hoogstens een aanbetaling voorzien van materialen die niet hoger dan de helft mogen zijn

Geef stielkennis en ervaring de voorkeur

Wanneer je schilderwerken laat uitvoeren is het een aanrader om een ervaren schilder zoals De Bell Schilderwerken uit Breda in te huren. Hou er ook rekening mee dat je bij schilderwerken verschillende expertisegebieden hebt. Denk maar aan spuitwerken voor wanden of het likje verf geven van trappen. Maar de meeste schilders zijn anderzijds wel allround en voeren in feite alle schilderwerken uit. Kies een vakman schilder die een gemaakte opdracht kan laten zien of lees eventueel enkele reviews online.