Open huizendag checklist

Ben jij van plan om in de nabije toekomst te verhuizen? Misschien moet jij voor het werk bijvoorbeeld verhuizen en zoek je iets in de buurt. Of misschien heb je een gezinsuitbreiding en is je huidige huis te klein. Wat het ook is: een open huizendag is een goede manier om verschillende huizen te bezichtigen. Het heeft meerdere voordelen tegenover een officiële bezichtiging. Allereerst zit er bijvoorbeeld veel minder druk op. Het is allemaal wat losser en dat is natuurlijk zeer voordelig te noemen. Het zorgt ervoor dat je ongestoord kunt bezichtigen en weer weg kunt gaan wanneer je wil. Maar waar moet je aan denken bij een open huizendag, zodat je er optimaal van kunt profiteren?

Een route uitstippelen

Wil jij verschillende huizen bekijken, dan is het aan te raden om een route uit te stippelen. Anders is de kans groot dat je niet alle huizen kunt zien die meedoen en dat is natuurlijk zeer jammer te noemen. Probeer je dus goed voor te bereiden, zodat je weet waar je moet zien en bijvoorbeeld onderweg niet verdwaald gaat raken. Stippel dus een route uit. En kijk goed welke huizen ook passen binnen je budget. Het heeft namelijk weinig zin om op zoek te gaan naar huizen die je hoogstwaarschijnlijk toch niet gaat kopen.

Stel kritische vragen

Heb je een huis op het oog waar jij wel interesse voor hebt. Het is dan aan te raden om ook kritische vragen te gaan stellen. Moeten er bijvoorbeeld nog bepaalde zaken gebeuren aan de woning, is het zo dat je er gelijk in kunt? Zijn er bepaalde gebreken waarvan je op de hoogte moet worden gesteld en ga zo maar verder. Allemaal zeer belangwekkend om te weten. Je kunt ook bij De Huizenbemiddelaar Zundert terecht. Die kan jou bijvoorbeeld tips geven hoe je dit het beste kunt doen.

Wees objectief

Als je een bepaalde woning op het oog hebt, dan bestaat de kans dat je dit beeld gaat romantiseren. Dit is echter niet aan te raden, het is altijd belangrijk om objectief te blijven. Zodat je een goed beeld krijgt. Ook daar kan de huizenbemiddelaar Zundert bij helpen.