Raam folie aanbrengen? Lees deze tips

Een fijn en mooi huis hebben is wat de meeste mensen willen. Dat is de reden waarom veel mensen altijd proberen om het uiterlijk van hun huis te verbeteren. Zo is raam folie een geweldige manier om je huis op te fleuren en het uiterlijk van je kamer te veranderen zonder veel geld uit te geven. Wanneer je nadenkt over hoe je de kamers in je huis wilt inrichten, moet je er rekening mee houden dat je alleen de raamfolie hoeft te vervangen om de hele look en feel van je huis te veranderen. Het toevoegen van een accentkleur of patroon aan een kamer kan direct persoonlijkheid en karakter toevoegen. Als je klaar bent om aan de slag te gaan met het toevoegen van wat decoratieve flair aan je ramen, volgen hier enkele tips en trucs die je zullen helpen het meeste uit de ervaring te halen.

Bereid alles voor wat je nodig hebt

Allereerst is de voorbereiding de belangrijkste stap wanneer je raam folie in je huis wilt aanbrengen. Zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt voordat je raam folie aanschaft. Zorg er ook voor dat je over alle benodigde gereedschappen voor de installatie beschikt. In dit geval heb je naast de raam folie zelf in ieder geval een snijplotter en glazenwas apparatuur nodig. De raam folie zelf is er in vele soorten, dus je moet die folie kiezen die past bij de kamer waar je het gaat toepassen. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste kleur te kiezen, zodat deze past bij je interieur.

Zorg ervoor dat het glazen oppervlak schoon en droog is

Raam folie is eigenlijk heel eenvoudig aan te brengen, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je met het installatieproces begint. Je moet bijvoorbeeld weten of het glasoppervlak schoon en droog is of niet. Als het nog niet schoon en droog is, moet je het schoonmaken en drogen. In dit geval kun je dit het beste reinigen met een oplosmiddel dat speciaal is gemaakt voor het reinigen van vensterglas. Nadat het raam is schoongemaakt, kun je het drogen met een schone synthetische doek totdat het oppervlak van het glas schoon is en er geen stof meer op zit.

Snijd de raamfolie op maat van het glasoppervlak

Nadat je hebt vastgesteld dat het glasoppervlak schoon en droog is, knip je met een scherp mes de raam folie uit volgens de grootte van het oppervlak. Snijd om veiligheidsredenen altijd van jezelf weg. Anders kun je jezelf snijden. Dit is natuurlijk iets wat je wilt vermijden.

Breng de raamfolie voorzichtig aan

Breng tot slot de glas folie voorzichtig aan op het glasoppervlak door deze stappen te volgen. Gebruik eerst een raamtrekker om eventuele luchtbellen onder de folie te verwijderen. Ga vervolgens met een creditcard over de bovenkant van de folie totdat deze volledig op het glasoppervlak is aangebracht. Tot slot verwijder je met een scheermesje of een mesje het teveel aan folie rond je kozijnen of overstekken en strijk je de luchtbellen glad die na het aanbrengen op je ramen zijn achtergebleven. Kortom, het proces is hetzelfde als wanneer je muurstickers aanbrengt, maar het moet zorgvuldiger gebeuren. Luchtbellen die verschijnen, kunnen namelijk heel vervelend zijn omdat raam folie transparant is.