Verschillende manieren om ontstoken tandvlees aan te pakken

Een ontsteking is altijd vervelend om te hebben en het is zaak dat je daar zo snel mogelijk vanaf raakt want het bevordert bepaald niet je algehele gezondheid. Heb je te maken met een ontsteking van het tandvlees, ook wel gingivitis genaamd? Dan dien je deze zo snel mogelijk weer te genezen om ergere problemen te voorkomen. Hiervoor zijn diverse producten te koop waarmee je het probleem zelf goed kunt aanpakken. Denk je er iets meer mis is? Neem dan altijd contact met je tandarts op.  

 Koop voor het gemak een compleet pakket 

Als je nog niets in huis hebt om de ontsteking tegen te gaan is het handig als je in één keer een compleet pakket aanschaft waarin alles zit wat je nodig hebt om een dergelijke ontsteking te genezen. Kies je voor de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit, dan vind je daarin zowel een mondwater als tandgel, maar ook een kaakspuitje en een gebitje waar de gel in kan en dat je over je tanden plaatst. De producten in het pakket zijn mondvriendelijk zodat ze altijd allemaal veilig gebruikt kunnen worden.  

 Op een mondvriendelijke manier schadelijke bacteriën aanpakken 

Waarom zou je nu juist voor dit pakket kiezen? Er zijn een aantal kenmerken aan verbonden die dit pakket zeker de moeite waard maken als je het vergelijkt met andere producten. De gel en het mondwater werken mondvriendelijk en zijn een van de belangrijkste ingrediënten om de anaerobe bacteriën die de ontsteking veroorzaken van het tandvlees aan te pakken, is actieve zuurstof. Door deze te gebruiken ga je de ontsteking op een milde manier tegen en zorg je voor een vochtigere mond waarin de bacteriën niet graag willen huizen.  

 Producten zonder schadelijke toevoegingen 

Daarnaast verminderen de producten bloedend tandvlees, plak en tandsteen dus daarmee sla je meer vliegen in één klap. De producten geven je een frisse adem en werken veilig omdat er geen bijtende of agressieve stoffen zoals SLS, alcohol of chloorhexidine in zitten, hetgeen bij veel van dit soort producten wel het geval is. Daarnaast zijn er geen kunstmatige toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen aan gedaan en bevat het geen suiker, noch sacharine. De frisse smaak krijgt het mondwater en de gel van de aanwezige xylitol.  

 Voor wie zijn de producten geschikt? 

De producten zijn mondvriendelijk, geschikt voor vegetariërs en personen die een glutenallergie hebben. Ben je zwanger, dan mag je de tandgel en het mondwater ook gewoon gebruiken, zonder dat dit nare bijwerkingen geeft. De producten zijn door de afwezigheid van suiker ook geschikt voor diabetici en zijn milieuvriendelijk. De restanten die je wegspoelt vormen geen bedreiging voor het milieu en de producten zijn diervriendelijk zodat je zeker weet dat je iets goeds in huis hebt gehaald.  

 Kies voor OxyFresh mondwater en Super Relief Gel 

Een ander compleet pakket kiezen? Kijk dan eens wat OxyFresh te bieden heeft. Dit merk brengt talloze mondverzorgingsproducten op de markt waarbij mondvriendelijkheid en natuurlijke ingrediënten voorop staan. Dit geldt uiteraard ook voor de Super Relief Gel en het mondwater dat je in de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit vindt. Beide producten zijn vrij van schadelijke en agressieve hulpstoffen zodat je geen schrik hoeft te hebben voor vervelende bijwerkingen.  

Werkzame ingrediënten van het mondwater en de gel 

De producten werken op basis van verschillende ingrediënten die in alle producten van OxyFresh te vinden zijn. Er zitten de volgende werkzame stoffen in: actieve zuurstof, foliumzuur, Aloë Vera en zink. Deze stoffen hebben allemaal een gerichte werking. Zo zorgt de actieve zuurstof ervoor dat de anaerobe bacteriën bestreden worden. Deze houden niet van een zuurstofrijke omgeving dus hoe meer dit het geval is, hoe slechter zij het zullen doen. Foliumzuur is toegevoegd om het beschadigde tandvlees te herstellen, terwijl Aloë Vera zorgt voor verlichting van de pijn en het tandvlees minder gevoelig maakt. Zink zorgt ervoor dat je mond goed ontsmet wordt waarbij de bacteriën ook meteen aangepakt worden. De goede bacteriën in de mond worden erdoor met rust gelaten.  

 Zelf tandsteen veilig verwijderen 

Ben je, zoals de meeste mensen niet zo dol op een bezoek aan de tandarts en ga je het liefst zo min mogelijk? Dan kan het wel zijn dat je regelmatig zelf je tandsteen en tandplak dient te verwijderen om andere problemen zoals een ontsteking van het tandvlees of erger nog, het uitvallen van tanden, te voorkomen. Hiervoor zijn speciale producten te koop zoals de Profi Dentek Oral Care Kit. Hierin zit onder andere een speciaal tandsteenhaakje van roestvrijstaal en een spiegeltje waarmee je gemakkelijk zelf tandsteen kunt verwijderen en precies kunt zien wat je aan het doen bent. 

 Raadpleeg bij problemen altijd je tandarts 

In de kit zitten diverse producten waarmee je je gebit goed reinigen kunt zodat je niet voortdurend een afspraak hoeft te maken bij de tandarts. Vertrouw je de mondproblemen toch niet helemaal of blijft je tandvlees bloeden? Dan is het altijd aan te raden contact op te nemen met de tandarts om ernstige problemen uit te sluiten. In de kit zit een spiegeltje dat niet kan beslaan (het zal je doen denken aan dat wat de tandarts altijd gebruikt) dus dat is reuze handig.  

 Welke instrumenten vind je in het pakket?  

Daarnaast zitten er twee krabbertjes in, een van kunststof en een van zacht metaal. Deze zijn bewust gemaakt van materiaal dat minder sterk is dan het tandglazuur zodat je geen schade kunt toebrengen tijdens het gebruik. Tenslotte zit er toothpick in waarmee je ook de meest lastige plekjes in de mond kunt bereiken. De pick van rubber kun je gebruiken om het tandvlees mee te masseren. 

  Geen beschadigingen in de mond 

Zeker als je last hebt van een ontsteking in het tandvlees zal deze sneller genezen als je dit apparaatje gebruikt en bevordert het ook de doorbloeding goed. Zo worden je tandvlees en de tanden en kiezen goed gereinigd en kun jij gaatjes en andere klachten zo veel mogelijk zelf voorkomen. Omdat elk krabbertje een soft grip heeft, hoef je niet bang te zijn dat je uitschiet of iets beschadigt tijdens de behandeling en kun je ze ook gebruiken als je er geen enkele ervaring mee hebt.