Wat doe ik met mijn marketing video’s?

Heb je een aantal video’s laten maken voor je bedrijf, maar weet je niet hoe je deze moet gebruiken? Je kunt video’s op verschillende manieren inzetten, bijvoorbeeld op sociale media of op je eigen website. Het is belangrijk om je video’s op de juiste manier te promoten. Je kunt jouw video marketing door Cooler Media laten uitvoeren. Wij leggen je meer uit hierover.

Wat is video marketing?

Marketingcommunicatie is een breed begrip en video marketing is hier een onderdeel van. Met video marketing zet je video’s zo optimaal mogelijk in als communicatiemiddel. Hiermee vergroot je de betrokkenheid van de kijkers bij de video content. Hierdoor behaal je de marketingdoelstellingen , die je vooraf hebt opgesteld. De doelstellingen die erbij kunnen horen, zijn het creëren van meer naamsbekendheid, nieuwe potentiële klanten aantrekken of het verhogen van conversies. Hierbij wordt er bij Cooler Media ook gekeken naar de marketingtechnieken SEO en SEA. Deze technieken gaan over de vindbaarheid in Google, waarbij SEO draait om organische berichten en SEA over adverteren binnen zoekmachines.

De juiste doelen stellen

Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke doelgroep je aan wilt spreken. Daarna kun je op basis van de doelgroep een aantal doelen opstellen. In deze doelstellingen kijk je naar wat je wilt bereiken met het inzetten van de video’s en hoe je het resultaat bepaalt. Je kunt de kanalen die je doelgroep gebruikt, gebruiken om een overzicht van de mogelijke kanalen voor jouw campagne op te stellen. Na het bepalen van de doelstellingen en het onderzoek naar de doelgroep, stel je KPI’s op: Key Performance Indicators.

Campagne en verspreiding

Aan de hand van de opgestelde KPI’s wordt er een campagne ontworpen voor jouw video marketing. Hierbij kijkt een bedrijf als Cooler Media naar de beste kanalen om jouw video op te plaatsen. Bij de uitvoering van de campagne, zorgen zij dat jij als bedrijf niet veel meer hoeft te doen. Er wordt gekeken naar de juiste tijden voor het bereiken van de doelgroep en er wordt actief gekeken naar de resultaten, zodat er waar nodig bijgestuurd kan worden. Zo weet jij zeker dat je video’s optimaal ingezet worden.