3 Verschillende interieurstijlen

Je woning stijlen – het is hip en hot. Er zijn talloze TV-programma’s waarin een huis helemaal opgeknapt wordt door het te voorzien van een nieuw interieur en magazines die je stijltips geven. In dit artikel bespreken we drie verschillende woonstijlen die momenteel populair en tegelijkertijd tijdloos zijn; zo passen deze stijlen in iedere woning!

De Scandinavische stijl

Een woonstijl die je steeds vaker tegenkomt, is de Scandinavische stijl. Het kenmerkt zich door aardetinten en pastelkleuren, waardoor het veel rust uitstraalt. Kasten, tafels en keukens zijn doorgaans wit en worden gecombineerd met lichte vloeren van hout of PVC. Een Scandinavisch interieur is prachtig in haar eenvoud en zet in op minimalisme. Daarnaast is dit type woonstijl perfect voor iedereen die van praktisch houdt; de meubels zijn dusdanig ontworpen, dat je zo veel mogelijk spullen netjes kunt opbergen. 

Ga voor vintage

Wil je authentieke meubels in huis halen? Ga dan voor vintage! Dit zijn meubelstukken die uit een bepaald tijdperk komen; dat betekent dat ze in die tijd zelf gemaakt zijn en niet uit een hedendaagse fabriek komen. Een vintage woonstijl die je goed kunt combineren in een modern interieur is de Mid-Century stijl, die voor het eerst geïntroduceerd is in de jaren 40. De stijl is zowel vlak na de Tweede Wereldoorlog als in de jaren 50 en 60 zeer populair geweest; het heeft voor het eerst gebruik gemaakt van verchroomd staal en meubels die zich vormen naar het menselijk lichaam. Stoelen en banken met een lage zitting, fel rood, oker of bruin leer en lampen met een grote kap zijn enkele voorbeelden van deze interieurstijl. Deze originele en eigenzinnige meubels haal jij vandaag nog in huis dankzij speciaalzaken als Studio9Design.

Stoer en robuust

Een derde woonstijl die we graag willen bespreken is de zeer populaire Industriële stijl. In de afgelopen jaren hebben stoere en robuuste meubelstukken, bakstenen muren en kasten gemaakt van hout en metaal een echte comeback gemaakt. De stijl komt uit de 19e eeuwse fabrieken die na sluiting direct gebruikt werden als woningen; dat was een stuk goedkoper dan dat de fabriek eerst gesloopt moest worden en er vervolgens een gloednieuw gebouw voor in de plaats moest komen. Dankzij deze zet, werd de Industriële woonstijl geboren. Omdat het uit de 19e eeuw stamt, kun je tweedehands meubelstukken in deze stijl vinden bij een kringloop. Al zal dat voor Amerikanen misschien net een beetje makkelijker zijn dan voor ons; in Nederland hebben ze namelijk wél oude fabrieken gesloopt. Daarom vind je deze stijl doorgaans in woonwinkels en bij groothandelaren, wat het uiteraard niet minder mooi maakt!