Hoe houd ik mijn kat gezond?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat gezond en gelukkig is. Je geeft immers veel om je kat en je wilt er goed voor zorgen. Natuurlijk zijn er manieren om je kat zo gezond mogelijk te houden. In dit artikel geven we je enkele tips om ervoor te zorgen dat je kat in topconditie blijft.

Hoe goed je ook voor je katten zorgt, het kan nu eenmaal een keer gebeuren dat je kat ziek wordt. Dat is vervelend, je wilt immers het beste voor je kat. Als je kat ziek is, dan kun je het beste naar een dierenarts voor je katten gaan om je kat goed na te laten kijken. Zo kun je eventueel ernstigere klachten voorkomen en is je kat er hopelijk weer snel bovenop.

De juiste voeding

Zorg ervoor dat je kat een gebalanceerd dieet krijgt. Kies voor hoogwaardig kattenvoer en geef geen huisgemaakte maaltijden zonder advies van een dierenarts. Zo blijft de stoelgang van je kat optimaal en krijgt hij de juiste voedingsstoffen binnen. Zorg er verder ook voor dat je kat altijd schoon en vers water heeft. Verander het water regelmatig en controleer of de drinkbak schoon is.

Let op het gewicht

Houd het gewicht van je kat in de gaten. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes en gewrichtsproblemen en is dus erg gevaarlijk voor je kat. Let erop dat je je kat niet te veel snoepjes geeft. Wordt je kat toch te dik, dan is het slim om je kat op dieet te zetten. Zorg er daarbij voor dat je kat voldoende beweging krijgt. Bied speelgoed aan en speel regelmatig met je kat. Ook dat helpt tegen overgewicht.

Voorkom parasieten

Houd je kat beschermd tegen parasieten zoals vlooien en teken. Hiervoor zijn verschillende producten beschikbaar. Vraag eventueel advies aan je dierenarts over preventieproducten. Controleer je kat ook regelmatig op deze parasieten. Zo kun je veel narigheid voorkomen. Breng je kat verder regelmatig naar de dierenarts voor routine check-ups. Dit helpt om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en op te lossen voordat ze ernstig worden.