Tips voor het verhuizen van een huisdier

Bij een verhuizing komt veel kijken, dat spreekt voor zich. Zelfs als alles tot in de puntjes geregeld is, blijft het iets wat veel energie vergt. Ga je Verhuizen in Roosendaal of omstreken? Dan kan je geholpen worden door FS-Verhuizingen. Zij zorgen dat het vervoer van de verhuisdozen zorgeloos gaat. Ben jij minder gestrest, dan is jouw huisdier dat ook. Lees verder voor tips hoe jij het best jouw huisdier kan verhuizen naar zijn nieuwe thuis.

Jouw huisdier voorbereiden op de verhuizing

Een paar dagen voordat jij gaat verhuizen is jouw huidige woning zonder twijfel anders dan normaal. Meubels die weg zijn van hun plek. Verspreid door de woning staan dozen en andere spullen. Al die verhuisdozen in de vertrouwde omgeving van het beestje, de reis zelf en het wennen in het nieuwe huis maken zeker indruk op jouw huisdier. Je dagindeling is ook anders dan normaal, dat betekent ook dat jouw huisdier  op andere tijden eten krijgt of uitgelaten wordt. Helemaal niet gek natuurlijk, maar ben je ook nog gestresst, dan voelt jouw huisdier dat allemaal aan. Het is daarom aan te raden een kamer zo lang mogelijk in zijn oorspronkelijke staat te houden. Je zou eventueel jouw huisdier ook voor een tijdje naar familie of vrienden kunnen brengen.

Het moment van de verhuizing

Hoe jouw huisdier met zo’n drukke stressvolle dag omgaat, verschilt per huisdier. Heeft jouw huisdier een vast logeeradres, dan kan je het beste jouw huisdier daar naartoe brengen. Een andere goede tip is om een paar dagen voor vertrek de reismand alvast neer te zetten, zodat het jouw huisdiertje allemaal niet ineens overvalt. Geef aan iemand de verantwoordelijkheid over het beestje, die iets minder druk is met de verhuizing. Ga een rondje lopen op het moment dat alles in de verhuiswagen geladen wordt. 

Wenning aan het nieuwe adres

Het wennen aan een nieuw adres, is niet alleen voor jou, maar ook voor jouw huisdiertje ies wat tijd kost. Houd hier dus rekening mee. Wil jij jouw huisdier loslaten, doe dit dan vooral in een ruimte waar veel vertrouwde spullen staan. Zo went jouw huisdiertje sneller en krijgt hij of zij meer een vertrouwd gevoel, omdat hij of zij deze spullen al kent. Laat je huisdier zelf zijn ding doen met ontdekken, ga het niet forceren. Pak na aankomst zo snel mogelijk alle gebruikelijke ritmes op.  Zo wennen jij en je huisdier het snelst aan het nieuwe plekje.