3 Voordelen van een zakloze stofzuiger

De naam zegt het eigenlijk al, een zakloze stofzuiger is een stofzuiger zonder zak. Het is een redelijk recente ontwikkeling in de wereld van de stofzuigers. Een zakloze stofzuiger hoeft helemaal niet duur te zijn, er zijn ook goedkope stofzuigers te vinden.

Een stofzuiger zonder zak heeft bepaalde voordelen, waar we in dit artikel op ingaan. De drie grootste voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zelf bepalen of het misschien iets voor jou is.

Geen stofzuigerzakken meer kopen

Het spreekt misschien voor zich, maar het is inderdaad waar dat je bij een zakloze stofzuiger geen zakken meer hoeft te kopen. Dat kan soms best een gedoe zijn. Ze moeten maar net op voorraad zijn en soms weet je niet welk formaat geschikt is.

Het idee van een stofzuiger zonder zak kwam van het merk Dyson. Die staan dan ook bekend om de zakloze steelstofzuigers. Het stof wordt opgevangen in een stofreservoir, waar de wind in circuleert zodat de stofrestjes worden gescheiden. Lijkt een Dyson stofzuiger je wel wat? Kijk dan op het internet voor een goede Dyson stofzuiger aanbieding.

Geen troep met het legen

Om de stof uit het reservoir te halen hoef je meestal alleen maar op een knopje te drukken. Dan gaat het stofreservoir open. Houd het reservoir dan wel goed boven de prullenbak, anders kun je alsnog opnieuw beginnen. Een groot reservoir zorgt er bovendien voor dat je het stof er niet al te snel weer uit hoeft te halen.

Sterkere zuigkracht

Mede vanwege het feit dat de stofzuiger minder snel verstopt kan raken, is de zuigkracht van het apparaat beter. Deels ligt de sterkte van het zuigen aan het vermogen, maar ook de rest van het systeem heeft er invloed op. Zakloze stofzuigers zijn vaak zuiniger qua energie, maar leveren door het innovatieve systeem niet in op zuigkracht.