Zonnepanelen, ja of nee?

Zonnepanelen, volgens sommigen is het de uitkomst voor een groene toekomst. Anderen vinden het een dure optie waar je niet veel aan hebt. Nu Nederland bij alle nieuwbouw 

van het gas af gaat, zullen we gezamenlijk meer stroom gebruiken. Daarnaast gaan er ook steeds meer elektrische auto’s de weg op. Het kan dus verstandig zijn om nu al zonnepanelen te laten installeren. Je kunt ze zelf installeren maar dit raden wij niet aan. Wanneer je ze laat installeren door bijvoorbeeld Aalbers Elektrotechniek ben je verzekerd van een goede installatie en garantie.

Waarom laten installeren door een bedrijf?

Wanneer je de volledige installatie laat doen door een bedrijf zitten hier een aantal grote voordelen aan. Je hebt een garantie op de panelen en installatie. Mocht er iets mis zijn, dan kun je bellen en wordt het voor je opgelost. Voorafgaand wordt je ook geadviseerd over de locatie van de zonnepanelen, dit zorgt voor een optimaal rendement.

Het gemiddelde rendement

Afhankelijk van het aantal panelen en de plaatsing kun je tussen de 10-40 kWh opwekken per dag. Gemiddeld kost 1 kWh €0,80. Dan leveren ze tussen de €8,- en €32,- per dag op als je de stroom anders zou kopen.

Een duurzaam alternatief

Zonnepanelen zijn een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Sinds de oorlog in Oekraïne zijn gas, benzine en diesel enorm duur geworden. Het kan dus een slimme investering zijn om over te schakelen naar een duurzame levensstijl. Je kunt je auto opladen met je eigen opgewekte elektriciteit en hier ook mee koken. Wil je nog een stap verder gaan, dan kun je hier ook je gehele huis mee verwarmen. Op deze manier kun je volledig zelfvoorzienend leven.

Afschaffing van de subsidies

Mocht je nog zonnepanelen willen leggen dan is het interessant om dit met een gehele buurt in één keer te doen. De subsidies op zonnepanelen zijn namelijk afgeschaft en voor velen is het dus een hele investering. De investering betaalt zich redelijk snel terug. Wanneer je namelijk je auto ermee oplaadt, ermee kookt en je huis ermee verwarmt, vervalt een groot deel van de maandelijkse lasten. Mocht je nu wat spaargeld over hebben en willen investeren in jezelf en een groene toekomst? Kies dan zeker voor zonnepanelen!