Bouwhekken kopen of huren? Wat is voor jou de beste optie?

 Heb je bouwhekken nodig voor een bouwplaats? Dan kun je die kopen of je kunt ervoor kiezen om de bouwhekken tijdelijk te huren. Beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zo is een bouwhek kopen beter in de ene situatie en kun je in een andere situatie een hoop geld besparen door de hekken gedurende het bouwproject te huren. Ben je benieuwd wat voor jou de beste optie is? Lees dan verder want in deze blog zetten we de voor- en nadelen van kopen en huren op een rijtje.

 

De voor- en nadelen van kopen

Het kopen van bouwhekken is vooral interessant als je de hekken voor meerdere projecten nodig hebt. Je hoeft de bouwhekken maar één keer aan te schaffen en je kunt ze vervolgens net zo vaak inzetten als nodig. Als je de hekken veelvuldig gebruikt, kun je met het kopen ervan veel geld besparen ten opzichte van huren. Het nadeel is dat het best wel even een flinke investering kan zijn. Je moet het geld er natuurlijk wel voor hebben. Een ander nadeel is dat je de bouwhekken ergens moet kunnen opslaan en stallen.

 

De voor- en nadelen van huren

Door bouwhekken te huren ben je ieder project opnieuw verzekerd van het juiste type bouwhek. Ieder bouwproject is uniek en vraagt om passend hekwerk. Heb je de ene keer een standaard bouwhek nodig en de andere keer speciale anti-climb hekken? Door bouwhekken te huren hoef je niet beide soorten hekken zelf in de opslag te hebben. Je kiest het hekwerk uit dat past bij de situatie. Dit is ideaal voor eenmalige bouwprojecten. Zo hoef je de bouwhekken niet zelf aan te schaffen en heb je tevens geen opslagruimte nodig. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten.

 

Bouwhekken kopen of huren?

 Voor het kopen of huren van bouwhekken ben je bij Bouwhekken Nederland aan het juiste adres. Je kunt hier verschillende soorten bouwhekken en dranghekken kopen, maar ook huren, voor korte of langere periode. Denk aan standaard bouwhekken, anti-climb hekken en extra hoge hekken. Binnen de verhuurmogelijkheden is het overigens ook een optie om het gehele project, dus van transport tot en met montage en demontage, uit handen te geven aan ware professionals. Dit is de perfecte oplossing wanneer je zelf geen tijd hebt om een stabiele en veilige afrastering om de bouwplaats te maken en af te bouwen.