De leukste cadeautips voor de allereerste verjaardag

Een jaar geleden werd jouw kleintje voor het eerst in je armen gelegd. Inmiddels is dat hulpeloze baby’tje uitgegroeid tot een heerlijke dreumes. Steeds meer zie je zijn persoonlijkheid. Hij wordt ook steeds mobieler. De tijd van rustig samen zitten en knuffelen is voorbij. Hij gaat volop op onderzoek en het leven wordt steeds drukker. Wat heerlijk! Maar nu zijn verjaardag nadert, levert dit misschien wel wat stress op. Zo’n allereerste verjaardag is gewoon heel bijzonder. Hoewel je kindje hier zich later niets van zal herinneren, is het wel een herinnering die voor altijd bij jou zal blijven. Daarom mag je gerust een beetje uitpakken. Maar wat geef je eigenlijk als cadeau? Op https://kado-kopen.nl/ vind je de nodige inspiratie. Hieronder volgen nog een aantal leuke cadeautips om je op weg te helpen.

Buitenspeelgoed

Is je kind in het voorjaar of de zomer jarig? Dan is het een heel goed idee om buitenspeelgoed te kopen. Van veel dingen hebben ze nog jaren plezier. Denk bijvoorbeeld aan een water- en/of zandtafel. Deze zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Kies bij voorkeur voor eentje die extra stevig is, zodat je hier jaren plezier van hebt.

Je kunt ook denken aan speeltoestellen. Een groot huisje met glijbaan en schommel bijvoorbeeld. Dit is een fantastisch cadeau waar echt nog heel lang mee gespeeld kan worden. probeer aankopen te vermijden die echt enkel voor baby’s of jonge dreumesen zijn bedoeld. Want hoewel deze nu misschien heel praktisch zijn, groeit je kind hier al binnen korte tijd uit. Dat is natuurlijk zonde van je geld.

Speelkeuken

Dreumesen raken langzaam bekend met rollenspellen. Denk bijvoorbeeld aan het kopje dat ze onder jouw neus duwen, zodat papa of mama ook een slok kunnen nemen. De fantasie is nog niet zo ver doorontwikkeld als bij oudere kinderen, maar zeker al wel aanwezig. Rollenspellen zijn zeer goed voor de ontwikkeling en hier kunnen ze al snel tijden zoet mee zijn. Ben je dus op zoek naar een cadeau voor een meisje van 1 jaar? Denk dan zeker eens aan een echte speelkeuken. Ook heel leuk voor jongens trouwens!

Je kunt de speelkeuken geheel nieuw kopen, maar je kunt ook een tweedehands exemplaar op de kop tikken. Dit biedt de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan. Pimp de keuken geheel naar eigen wens op. Misschien gaat hij zo wel enorm op de eigen keuken lijken.

Houten puzzels

Er zijn maar weinig dreumesen die probleemloos een puzzel van 6 of 12 stukjes kunnen leggen, maar de wil om te leren is er al wel. Daarom is één jaar vaak de leeftijd waarop houten puzzels worden geïntroduceerd. Dit zijn nog geen puzzels zoals wij die maken, maar leren je kind wel het principe van puzzelen. Als je kind eenmaal de slag te pakken heeft, wil hij niets meer anders.