Een nieuwe tuin, hoe begin ik eraan?

Het realiseren van een nieuwe tuin kan op verschillende manieren, er leiden namelijk meerdere wegen naar Rome. Het aanleggen van een nieuwe tuin kun je van begin tot eind helemaal zelf. Ook kun je ervoor kiezen om een tuinontwerp van RR Tuin & Design Oosterhout te laten ontwerpen.

De ontwerpfase van de tuin

Voordat een tuin aangelegd wordt, moet er natuurlijk een ontwerp zijn. Een tuinontwerp is op schaal, zo kan dit worden gebruikt voor het bestellen van bouwmaterialen en het inschatten van uren. Het ontwerpen van je nieuwe tuin kun je prima zelf doen maar wij kiezen er toch voor om dit ontwerp te laten maken door een expert. Deze expert is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de markt. Er zijn veel verschillende soorten tuinen waar je uit kunt kiezen. Er zijn zeer moderne tuinen, klassieke of wilde tuinen. Tegenwoordig zien we dat er steeds vaker wordt gekozen voor een tuin die je kunt gebruiken in plaats van een siertuin. Denk bijvoorbeeld aan een siertuin die plaats maakt voor een moestuin. 

Een blik op de toekomst

Tijdens het ontwerpen is het vaak aantrekkelijk om te werken met veel vormen en verschillende beplanting. Houd er tijdens de ontwerpfase wel rekening mee dat de tuin in de nabije toekomst regelmatig van onderhoud moet, worden voorzien. Zorg dus voor makkelijk looproutes door de tuin waar je zelf of een hovenier eenvoudig met een kruiwagen of gereedschap langs kan. Ook is het raadzaam om een haag iets van het hekwerk af te plaatsen. Zo kun je er tijdens het snoeien eenvoudig langs lopen. Mocht je zelf al aan de slag gaan met enkele voorbereidingen voor de zomer, dan is de herfst de perfecte periode om dat te doen. 

Zorg voor overzicht en een duidelijke planning

Tijdens de aanleg van de nieuwe tuin zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Het hebben van een visueel overzicht en een strakke planning zorgt voor het vermijden van fouten en maken van onnodige kosten. Je kunt dit natuurlijk in samenwerking doen met het bedrijf wat je toekomstige tuin gaat aanleggen. Zij beschikken over de benodigde vakkennis en weten precies waar ze rekening mee moeten houden bij de aanleg van de tuin.