Hoe voorkom je schade aan je velgen?

Schade aan je velgen is een veelvoorkomend probleem. Van schade word je nooit vrolijk. Het kost namelijk altijd geld. Is de velg van jouw Porsche beschadigd en wil je er niet te veel voor uitgeven dan kan je een Porsche velg van MW wheels kopen. Naast gebruikte banden en velgen verkopen ze ook gloednieuwe velgen. Het liefste wil je natuurlijk dat jouw velgen niet beschadigen, maar hoe kun je dit nou voorkomen? Lees het artikel verder voor tips om schade aan je velgen te voorkomen. 

Wat is stoeprandschade?

Stoeprandschade zijn krassen aan de buitenkant van de velg die ontstaan doordat je de stoeprand raakt. Deze schade komt vaak voor. Je stuurt richting de stoeprand en opeens schuurt de velg van de auto tegen de stoeprand. Het gevolg hiervan zijn lelijke krassen op de velgen. Is er sprake van slechts krassen of zijn er serieuze problemen zoals deuken of scheuren. Krassen zijn relatief makkelijk te repareren. Schade op de velgen is natuurlijk zonde van jouw velgen en voor de portemonnee. Gelukkig kan je stoeprandschade voorkomen met een kleine ingreep. Met Alloygators kan jij jouw velgen beschermen tegen stoeprandschade. Het is een hard, nylon product, dat als een soort beschermhoes op de rand van de velgen monteren. Met deze ‘alloygators randen’ kan je dus schade aan je velgen voorkomen. Stoeprandschade kan je niet zelf herstellen. Stoeprandschade repareren is helaas geen eenvoudige klus. Dat komt doordat het vaak niet mogelijk is om de schade alleen plaatselijk te herstellen. 

Kromme velgen 

Heb je naast een kleine stoeprandschade zelfs kromme of ingedeukte velgen? Dan is alleen schuren opvullen en aflakken niet voldoende. De velg wordt dan in een zogenaamde richtmachine gedaan. De machine drukt dan kracht uit op de velg. Daardoor krijgt de velg weer zijn normale vorm en kan de velg weer op de band worden gerepareerd. Een kromme velg laten repareren is belangrijk om onveilige verkeerssituaties te voorkomen.  

Velgen spuiten

Voordat je een velg gaat spuiten is de velg als het goed is al intensief geschuurd en vrij van lak. Dan kunnen daarna de velgen gespoten worden. Spuiten is eigenlijk niet het juiste woord, want tegenwoordig gaat het meestal om poedercoaten. Dankzij de magnetische deeltjes in de poedercoating hecht het poeder zich aan de metalen velg. De gepoederde velgen worden vervolgens in een oven geplaatst de buitenlaag uithardt en weerbaar wordt. Je velg is dan weer gerepareerd en lijkt weer nieuw.