Hoe ziet een schooldag er in Amerika eruit?

Een high school dag in Amerika ziet er anders uit dan dat jij gewend bent van een normale schooldag. Het is daarom ook fijn om hiervoor bereid op te zijn. Zo ga jij voorbereid naar jouw eerste schooldag. De eerste schooldag is altijd spannend. Je kent niemand en er gaat een hele wereld voor je open. Wees niet bang en vraag hulp. Zo krijg jij begeleiding en wordt jouw eerste schooldag minder chaotisch. Ben jij nou benieuwd hoe een schooldag er in Amerika eruit ziet? Lees dan dit artikel verder!

Wat voor lesrooster kan je verwachten?

Het verschilt allemaal per high school. De lessen starten allemaal wel rond acht uur s’ ochtends. Je wordt dan op tijd al opgehaald door de welbekende gele schoolbussen. De schoolbus zal jou dan naar school brengen. Je kan er ook voor kiezen om zelf naar school te gaan. Het is niet verplicht om de schoolbus te nemen. Na ongeveer drie tot vier lessen heb je een lunchbreak. Op sommige dagen krijg je lunch van school. Je bent rond drie uur s ‘middags klaar met school. Ook krijg je elke dag dezelfde vakken. Kies daarom vakken uit die je leuk vindt. Anders wordt het een zware dag voor je. Een groot verschil met de Nederlandse scholen is dat een school niet alleen als doel heeft dat jij jouw diploma haalt, maar in Amerika heeft een school ook als doel om andere talenten te stimuleren.

Het schoolgebouw

Het schoolgebouw ziet er ook anders uit. De Amerikaanse scholen zijn veel groter Een Amerikaanse school bestaat vaak niet uit een gebouw, maar uit meerdere gebouwen. Het kan dus zijn dat jij tijdens een leswissel, langs buiten moet om naar jouw les te kunnen. Ook zijn de stoelen anders. De stoelen zitten vast aan de banken. In Nederland zitten deze twee meestal los van elkaar. 

Strengere regels

In Amerika zijn er in het algemeen wat strengere regels. De regels over verzuim, praten en opletten is allemaal veels tenger. Houd jij je niet aan de regels, dan kan dit leiden tot zware consequenties, zoals schorsing of nablijven. 

Sport

Sporten is een belangrijk onderdeel voor de Amerikanen. Je kan door jouw high school aansluiten bij een sportvereniging. High schools bieden veel sporten en naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten en sporten is vrijwillig. Dit biedt ook nieuwe kansen aan om vrienden te maken. De naschoolse activiteiten zijn tijdens jouw uitwisseling in Amerika ideaal om te volgen.