Tips tegen muggen in je slaapkamer

Muggen in je slaapkamer dat is niet fijn voor je eigen comfort en daarmee ook niet voor de kwaliteit van je slaap. Door middel van de horren van Luxaflex kun je ervoor zorgen dat er geen muggen in een kamer kunnen komen. Naast dat het dit doeleinde vervult, vervullen horren meerdere doeleinde waar je veel profijt uit kunt halen. 

Wat zijn horren?

Horren zijn systemen die ervoor zorgen dat je bepaalde stoffen maar ook insecten buiten de kamer houdt. Deze systemen zijn gemaakt voor ramen en deuren. Deze worden dus op verschillende manieren gemonteerd, wat passend is bij een specifieke soort raam of deur. Er zijn ook verschillende soorten horren, zo zijn er bijvoorbeeld vaste horren die vast op het raam zitten, een rolhor die je kunt bedienen door een rollend systeem en bijvoorbeeld de hordeur die je kan plaatsen in een deuropening. Horren zijn dus specifieke systemen met als doel om stoffen en dieren buiten de deur te houden zodat je altijd de ramen open kan houden. De horren die beschikbaar zijn, zijn dan ook gemaakt vanuit bepaalde technieken en daarmee wordt ook gewerkt met specifieke materialen. Horren kan je dus ook goed in de slaapkamer ramen monteren. 

De voordelen van horren 

Er zijn verschillende voordelen die je kunt beleven aan horren. Je kan in ieder geval altijd een raam of deur open houden wanneer je hiervoor een hor hebt zitten. Dit zorgt ervoor dat je altijd frisse lucht naar binnen kunt laten, wat altijd goed is voor de luchtkwaliteit. Maar ook in de zomermaanden biedt dit een fijne verkoeling wanneer het in de avond afkoelt. Wanneer je last hebt van hooikoorts dan is een hor ook een ideale oplossing omdat de stoffen die de hooikoorts veroorzaken zo niet binnen kunnen komen door de horren. En biedt het uiteraard de oplossing om preventief muggen te kunnen weren in het gehele huis maar dus ook in de slaapkamer. 

De leefkwaliteit in huis

Er zijn dus zeker meerdere voordelen die je kunt beleven aan het hebben van horren in je slaapkamer en dit geldt voor iedere kamer in het gehele huis. Een hor kan dus een oplossing bieden voor verschillende doeleinden en deze worden zelf ingevuld door de eigenaren. Goede horren voor thuis zijn dus erg fijn voor de leefkwaliteit wanneer je je in huis bevindt. Muggen zijn enorm vervelend wanneer je hier last van hebt, vooral in de slaapkamer. Want je slaap is enorm belangrijk voor je eigen gezondheid. En wanneer je minder goed kan slapen door de last van muggen dan heeft dit een effect op de kwaliteit van je slaap en dus in welke mate je uitgerust wakker wordt. 

Op maat gemaakt 

Horren kunnen geheel op maat gemaakt worden voor iedere raam of deur. Hierdoor is het altijd mogelijk om de gewenste hor te laten passen in de eigen formaten van de ramen en/of deuren waarvoor je huis beschikt. Dit kan je zelf opmeten door middel van de juiste instructies.