Hoe zorg je voor meer licht in huis?

Een goed belicht huis is een huis dat fijn is om in te wonen: niet alleen laat het je inrichting vaak een stuk mooier naar voren komen, maar het is ook nog eens erg goed voor de gemoedstoestand. Kijk bij DHK voor een paar goede opties voor meer licht! 

Natuurlijke verlichting van je huis met behulp van DHK 

Natuurlijke verlichting is vaak de fijnste vorm van verlichting voor in je huis: dit geeft een frisse uitstraling, en zorgt ervoor dat de kamers niet afgescheiden van de buitenwereld lijken te zijn. Er zijn veel verschillende manieren om extra natuurlijk licht in huis te halen: dit kan bijvoorbeeld door andere gordijnen te nemen die veel licht doorlaten, of door kleine stroken raamfolie te verwijderen zodat deze geen nodige zonnestralen opnemen. Als dit alles nog niet genoeg is kun je ook kijken naar een rigoureuze aanpak, door bijvoorbeeld een groter raam met grotere kozijnen te nemen, of door desnoods een nieuw raam te laten plaatsen. Dit is echter wel een stap die tijd en geld kan gaan kosten, dus het is verstandig om eerst te kijken naar eventuele alternatieven. Zo kan bijvoorbeeld een dun kozijn ter vervanging van een met dikke randen al wonderen doen. 

Kunstmatige verlichting in combinatie met een binnendeur

Er is echter aan de hand van kunstmatige verlichting al een hoop te doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om woonkamerlampen te nemen die geen geel licht maar wit licht uitstralen, hetgeen in combinatie met ramen een grote boost kan geven aan de ervaring van daglicht. Zeker als je een glazen binnendeur neemt kan dit een enorm verschil maken. Daarnaast zijn er ook lampen die zowel wit als geel licht kunnen tonen, waardoor je overdag een goed daglicht hebt en s’avonds een gezellige sfeer kan creëren. Sowieso zijn deze lampen al vaak voor een zacht prijsje beschikbaar en beschikken ze over veel handige opties: het kan een goede aankoop voor je huis zijn. 

Een andere sfeer

Door het gebruik van geel licht in plaats van wit licht kun je echter ook een bepaalde sfeer binnenshuis creëren, die sommige mensen erg goed bevalt. Dit kan bijvoorbeeld door een grote gele plafondlamp, maar ook door meerdere kleine lampjes of op de ouderwetse manier met tal van kaarsen en waxinelichtjes. Let wel dat dit niet voor iedereen geschikt is, en dat sommigen zich mateloos kunnen irriteren aan een gebrek aan wit licht.