Tips voor het aanschaffen van transportbanden

Krijg je binnenkort een nieuwe lading met producten die snel verwerkt moeten worden? Dan is het kopen van een transportband een ideale optie voor het snel wegwerken van de producten. We geven in dit artikel een aantal tips waar je op moet letten.

Gloednieuw of tweedehands machine

Het eerste waar je naar moet kijken is of je een tweedehands machine neemt of een gloednieuwe machine. Hierin speelt uiteraard het budget wat je tot de beschikking hebt een grote rol. Hierbij is het belangrijk goed op te letten of een gloednieuwe machine daadwerkelijk nodig is of dat juist een redelijk jonge tweedehands machine ook een optie is. In veel gevallen is een jonge tweedehands machine vaak ook nog goed genoeg en kan deze ook nog vele jaren mee. Op het moment wanneer de nieuwe machine veel verder zijn qua technologie is het zeker aan te raden om een gloednieuwe machine te kopen.

Kopen of huren van een transportband

Het wil niet altijd zeggen dat het kopen van een nieuwe transportband de beste optie. Wanneer er voor de lange termijn veel werk op komst is en dit allemaal goed verwerkt moet worden is het zeker verstandig om te kijken voor een nieuwe machine en op welke termijn je dit terug denkt te verdien. Het huren van een transportband is echter ook een optie. Weet je bijvoorbeeld zelf precies welke maanden extreem druk zijn en heb je dan tijdelijk wat extra hulp nodig? Dan kun je er ook voor kiezen om tijdelijk een transportband te huren. Dan kun je tijdens deze periode alles sneller wegwerken, waardoor je efficiënter te werk kan gaan.

Type machine

Binnen de transportbanden zijn er veel verschillende typen en merken. Het kiezen van de juiste transportband wordt daarom ook niet gemakkelijk gemaakt. Verdiep je dus in de kwaliteit van het merk en type machine. Weet je niet niet precies welk type bij jouw werkzaamheden past? Kies er dan voor om eerst advies in te winnen bij de expert op het gebied van transportbanden.