Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

 

Een boxspring is het meest verkopend soort bed in Nederland, 7 op de 10 verkochte bedden is namelijk een boxspring. Het is niet zo gek dat de boxspring heel populair is, het heeft namelijk heel veel voordelen, zoals het hoge comfortniveau, de mogelijkheid om je boxspring zelf samen te stellen en de kwaliteit van de materialen. Wil je een boxspring kopen? Door de vele mogelijkheden die je hebt en de keuzes die je moet maken kan het nog best lastig zijn om het perfecte bed samen te stellen, in dit artikel geven we jullie een paar tips waar je op moet letten.

Kies voor een mooi design

Misschien niet gelijk het belangrijkste aangezien het bed voornamelijk bedoeld is om in te slapen, echter besteden veel mensen veel tijd en geld aan hun interieur. Een groot voordeel van boxsprings is dat je ontzettend veel keuze en mogelijkheden hebt op het gebied van materialen en vormen. Je kan een boxspring dus meestal perfect matchen aan je interieur.

Wat voor soort boxspring wil je hebben?

Boxsprings zijn over het algemeen te koop in 4 verschillende soorten, welke het beste voor je is is afhankelijk van je eisen, behoeften en je budget.

  • Vlakke boxspring: Dit is de meest bekende en meest verkochte boxspring. De vlakke boxspring bestaat uit meerdere lagen en kan daardoor voor een optimale ondersteuning zorgen.
  • Elektrische boxspring: Hiermee kan je voor wat extra comfort zorgen, een elektrische boxspring heeft een verstelbaar onderstel waarmee je het matras makkelijk in verschillende posities kan plaatsen.
  • Deelbare boxspring: Vergelijkbaar met een vlakke boxspring, het enige en grootste verschil is dat je de deelbare boxspring in tweeën kan delen, zo kun je gemakkelijk onder het bed schoonmaken en je kan er simpel twee eenpersoonsbedden van maken.
  • Hoog-laag boxsprings: Deze boxspring kan je in in hoogte afstellen, ook het voeteneinde en hoofdeinde kan je afzonderlijk van elkaar bewegen. Door deze mogelijkheden kan je voor een makkelijke instap en zeer comfortabele ligmogelijkheden zorgen.

Comfort in het bed

Een juiste ondersteuning van het lichaam is zeer belangrijk voor een goede nachtrust, het is dan ook belangrijk dat je voor het juiste matras en vering kiest. Ook de vocht- en temperatuurregulatie is een punt waar boxsprings vaak ruim aan voldoen, specialisten kunnen je hierbij helpen zodat je de juiste keuzes maakt.