Werken in je woonplaats?

Zijn de frustraties van file of niet op tijd komende trein/bussen je genoeg en wil je gewoon met de fiets naar je werk willen gaan? Hier zijn enkele tips die jou kunnen helpen bij het vinde van een baan in de buurt.

Lokale bladen en kranten

Als je je zoektocht gaat beginnen voor een nieuwe baan beperk je dan niet tot maar 1 manier om een nieuwe baan te vinden. Maak gebruik van meerdere manieren om vacatures te vinden in jouw buurt. In de lokale bladen/kranten zijn altijd verschillende soorten vacatures te vinden van de bedrijven in de buurt. Zo kun je op een effectieve manier vacatures zoeken en bekijken zonder die allemaal relevant voor je zullen zijn.

Netwerk

Een goede manier om een nieuwe baan te vinden is door gebruik te maken van je netwerk. Je netwerk is vaak groter dan jezelf denkt en ze zijn over het algemeen bereid om een kennis, vriend of familielid zeker te helpen. Zo kan je iemand in je netwerk hebben die toevallig iets weet dat bij je past. Ook kan het zo zijn dat ze momenteel niks weten maar zullen ze zeker een oogje voor je openhouden in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Ga online

Er zijn vele verschillende manier om via het internet op zoek te gaan naar een mogelijke nieuwe baan. Deze manier zijn:

  • Social media: Door een oproep te plaatsen op social media kan je snel veel mensen bereiken die wellicht iets voor je kunnen beteken. LinkedIn is een social media kanaal dat gemaakt is om te netwerken en om opzoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Op LinkedIn zijn recruiters actief die je kunnen machten met een passend bedrijf.

  • Vacature websites: zijn website die vele verschillende soorten banen in alle niveaus en expertise aanbiedt. Hier heb je meestal de mogelijkheid om gerichte zoekopdrachten op vacatures te doen, waaronder ook de straal waarin je een baan zou overwegen.

  • Uitzendbureaus: Vakmasters Terneuzen is een uitzendbureau die regionaal georiënteerd is en vele verschillende banen aanbiedt in de bouw- en technieksector. Vakmasters kan jou zeker helpen in de zoektocht naar een baan in de buurt.

 

Er zijn zoals je ziet manieren genoeg om een baan in jouw buurt te vinden. Gebruik vooral verschillende manieren voor het zoeken om snel tot een resultaat te komen. Mocht je nou die droombaan gevonden hebben zorg dan dat je je goed voorbereid en maak je cv up-to-date.