Voordelen bij het werken met een rolsteiger

Onder de steigers zijn een aantal verschillende soorten. Denk hierbij een vast steiger, kamersteiger en de rolsteiger. In dit artikel nemen we de rolsteiger onder de loep. Waarom zou je nu een rolsteiger kopen en waarom is het zo een handig hulpmiddel? In dit artikel vertellen we meer over het werken met een rolsteiger.

Efficiënter werken met een rolsteiger

Het belangrijkste van een rolsteiger is dat er efficiënt met gewerkt kan worden. Vooral wanneer er een klus op hoogte moet worden uitgevoerd die langer duurt dan een uur is het met een rolsteiger behoorlijk efficiënt werken. Het opbouwen van een rolsteiger duurt in eerste instantie al wel wat langer dan wanneer er bijvoorbeeld met een ladder gewerkt moet worden. Wanneer de rolsteiger eenmaal is opgebouwd kun je heel gemakkelijk en snel klussen op hoogte. Dit heeft onder andere te maken met de wielen die zich onder de rolsteiger bevinden, waardoor deze heel gemakkelijk te verplaatsen is.

Extra veiligheid met een rolsteiger

Naast dat de efficiëntie wordt bevorderd zal het ook veiliger werken zijn met een rolsteiger. Bij de nieuwe rolsteigers behoort een opbouwmethode waardoor er altijd een valbeveiliging rondom de heupen aanwezig is. Hierdoor wordt met het werken op een rolsteiger ook direct de veiligheid gewaarborgd. Hierdoor is het werken met een rolsteiger direct vele malen veiliger dan het werken op een losse ladder. Zo kunnen bijvoorbeeld alle materialen blijven liggen en kan de rolsteiger weer op de rem worden gezet zodra deze is verplaatst.

Rolsteiger nemen voor je bouwbedrijf

Als bouwbedrijf voor gevelrenovatie zul je vaak genoeg tegen een klus aanlopen waar op hoogte gewerkt moet worden. Hierdoor is het als bouwbedrijf zeer gemakkelijk om een rolsteiger tot je beschikking te hebben. Je kunt ervoor kiezen om deze ook te huren, maar voor de lange termijn zal het aantrekkelijker zijn om een rolsteiger direct te kopen. Wil je meer weten over het kopen of huren van rolsteiger? Verdiep je dan in bouwblog.