Wat zijn de grootste valkuilen bij het kopen van een huis?

Op het moment dat de huizenmarkt zeer in trek is lijken de kansen om een huis te kopen vaak gemakkelijk af te nemen. Wil je een huis kopen in Tilburg en je concurrentie te slim af zijn dan is het belangrijk om niet in een valkuil te stappen bij het kopen van een huis.

Staar je niet blind op een buurt

Vooral in de grotere steden is dit van toepassing. Op het moment dat de huizen zeer in trek zijn is het in de grote steden en vooral ook de populaire buurten onmogelijk om daar tussen te komen. Ze staan dan letterlijk in de rij om een huis te kopen. Kies er daarom ook voor om verder te kijken. Misschien is een nabijgelegen dorp of stad wel een prima alternatief.

Maak geen loze beloftes

Mocht je dan eindelijk zover zijn gekomen dat je een huis mag gaan bezichtigen, dan is het belangrijk dat niet direct allemaal loze beloftes gemaakt worden. Zo zal de verkoper al snel vragen of de vraagprijs financieel haalbaar. Op het moment dat je hierbij bluft en zegt dat het toch wel goed komt is dat een zeer slecht idee. Met de hypotheek kan namelijk altijd wel wat verkeerd gaan. Op het moment dat je niet eerlijk bent kun je zomaar ergens aan vast komen te zitten. Kortom maak geen loze beloftes om je concurrentie af te zijn, ook al is het soms heel verleidelijk.

Een bod nooit op gevoel uitbrengen

Een bod op gevoel uitbrengen is ook een van de grootste valkuilen. Je wilt het heel graag hebben dus je gaat er maar een x bedrag boven zitten. De hypotheek is namelijk ook afhankelijk van de getaxeerde marktwaarde. Er kan maar 100% van de marktwaarde worden geleend en als je daar dus boven gaat zitten en het geld dat je meer hebt geboden niet hebt, dan heb je dus een flink probleem. Kijk dus van tevoren ook goed welk bedrag je mogelijk kan lenen.