Wanneer is een boekhouder of accountant relevant voor je?

Wanneer is een boekhouder of accountant relevant voor je?

Een boekhouder of accountant wel of niet inschakelen is een vraag die meerdere mensen zich zullen afvragen zo nu en dan. Dit is een moeilijke vraag omdat er ook veel onduidelijke antwoorden zijn. Wij willen we je graag duidelijk vertellen of een boekhouder of accountant nou wel of niet relevant is voor jou. 

Waarom een boekhouder of accountant?

Een boekhouder of accountant is veel makkelijker bij regelen van je administratie. Een boekhouder of accountant zorgt er namelijk voor dat al je administratie geregeld wordt zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Veel mensen schakelen deze dus in omdat het regelen van administratie nogal een gedoe kan zijn en veel mensen willen dit niet doen omdat er gewoon veel ste veel tijd en moeite in zit. Waarom je dus een boekhouder of accountant zou inschakelen is puur om jezelf tijd en moeite te besparen. 

Waarom zou je je administratie bijhouden

Dit klinkt misschien als een rare vraag maar veel mensen denken er niet veel bij na. Het is namelijk erg belangrijk en wettelijk verplicht dat je je administratie bijhoudt. Het is namelijk zo dat elke ondernemer en particulier zijn/haar uitgiften en ontvangsten moet kunnen laten zien. Kun je dit niet laten zien word je misschien in verband gebracht tot criminelen en word je er voor veroordeeld. Daarom moet je altijd laten zien waar je je geld vandaan haalt en dat kan je het beste laten doen door een boekhouder in Zevenbergen

Hoe duur is een boekhouder of accountant?

Een boekhouder of accountant kan best duur zijn maar dat varieert per verschillende boekhouder of accountant. Ook ligt het eraan hoeveel hij/zij moet doen. Je kan zelf namelijk best wat doen voor je administratie en dan neem je dus al een heel deel weg voor je boekhouder of accountant. Dit betekend dus dat die minder hoeft te doen en je hem/haar minder hoeft te betalen. Voordeliger voor jou en vooralsnog wordt je administratie goed bijgehouden dus dat is een win win situatie! 

 

Kortom is het inschakelen van een accountant of boekhouder een erg slim idee! Het bespaart jou een hoop gedoe en gezeik met de belastingdienst en zorgt voor enorm wat comfort.