​​Wanneer is Singles Day en Black Friday?

Je kent Black Friday waarschijnlijk al en hebt misschien weleens gehoord van Singles Day. Maar wanneer is Singles Day? En wanneer is Black Friday? Daar kunnen we simpel over zijn. Singles Day is namelijk jaarlijks op de 11e van de 11e, dus op 11 november. Dat is ieder jaar op een andere dag. Black Friday is ieder jaar wel op een vrijdag, maar weer jaarlijks op een andere datum. Wel is dit ieder jaar op de vierde vrijdag van november. Dat is namelijk de dag nadat er in de Verenigde Staten Thanksgiving wordt gevierd.

Oorsprong Singles Day

Singles Day en Black Friday staan beide in het teken van kortingen, maar hebben andere dingen die aan de grondslag van de dagen liggen. Zo werd in 1993 Singles Day in het leven geroepen door studenten in China. Zij wilden het leven van de vrijgezel vieren. Dat werd voor het eerst op de Universiteit van Nanking gedaan. Inmiddels zijn we bijna 30 jaar verder en wordt er in meer landen en continenten Singles Day gevierd. En gaat dat gepaard met kortingen op verschillende producten en merken.

Oorsprong Black Friday

Black Friday is weer iets dat uit de Verenigde Staten komt. Hoe de naam Black Friday is ontstaan is niet iets waar iedereen het over eens is. Wat inmiddels wel feit is, is dat Black Friday de dag na Thanksgiving is. Wel de Amerikaanse Thanksgiving, want in Canada wordt dit op een ander moment gevierd. Het is ook al jarenlang een traditie om deze dag te gebruiken om het seizoen van kerstinkopen in te luiden. En ook dat doen we inmiddels fanatiek mee in Nederland.