Wanneer is Black Friday 2022

Black Friday keert elk jaar weer terug en ook in 2022 zullen we dus kunnen genieten van de beste kortingen en deals tijdens Black Friday 2022. Veel mensen vragen zich af, wanneer is Black Friday? Dit valt elk jaar in eind november en zal in 2022 op vrijdag 25 november vallen. Deze dag en de dagen eromheen zullen dan in het teken staan van kortingen, deals en koopjes. De perfecte dagen om dus kerstinkopen te gaan doen of je alvast voor te bereiden op het nieuwe jaar. Omcirkel 25 november dus alvast in je agenda van 2022.

Zo is Black Friday begonnen

Black Friday is begonnen in Amerika. Hier ontstond het namelijk als de vrijdag na Thanksgiving. Deze vrijdag zijn veel mensen vrij, omdat Thanksgiving altijd op de vierde donderdag in november is. Hierna krijgen veel mensen vrij van werk en gaan ze winkelen voor bijvoorbeeld kerst of het nieuwe jaar. Zo werd het al snel een drukke winkeldag. Het werd nog drukker toen winkels en merken besloten hun producten af te prijzen en goede deals aan te bieden. Hierdoor kwamen er nog meer mensen winkelen en werd het nog drukker. Dit resulteerde in de naam Black Friday.

Bereid je voor op Black Friday 2022

Black Friday is overgekomen vanuit Amerika naar Europa. Hier is het ook al een aantal jaar een belangrijke kortingsdag voor veel mensen. Het valt perfect voor sinterklaas en kerstmis en maakt dit de beste dag voor goede inkopen. Je kunt je goed voorbereiden op Black Friday 2022 door alvast de datum te prikken en een wenslijstje samen te stellen. Als je weet wat je ongeveer wilt, dan kun je hier ook gericht naar op zoek gaan en ben je de andere mensen en de drukte voor.