Wat is Betonlook eigenlijk?

Alles wat enigszins op beton lijkt zou je onder het kopje betonlook kunnen zetten. Daar zijn inmiddels best wel wat verschillende kwaliteiten en varianten in te vinden zoals de betoncire. Er zijn echter nog veel meer betonlook materialen die je perfect voor je woonkamer, keuken of badkamer kan gebruiken. In dit artikel hebben we er een paar voorbeelden voor het gebruik van betonlook voor je uitgelicht.

Betonlook in de badkamer

Wanneer je je badkamer een betonnen uiterlijk wil geven, dan is de Beton Cire badkamer iets voor jou. Dit is een erg natuurlijke betonlook en is vrij makkelijk te verwerken. Het is waterdicht en geeft je een zeer gaaf betonnen look. Er zijn wat dat betreft allerlei gereedschappen en producten te bestellen om je badkamer die stoere maar toch chique uitstraling te geven. Met Beton Cire kan je zowel een grove als een zijdezachte betonlook creëren.

Is je badkamer reeds betegeld en wil je toch die betonnen look, dan is dat ook mogelijk. Je hoeft in dat geval niet je tegels eerst van je muur te slopen, want je kan dit materiaal rechtstreeks over je tegeltjes heen verwerken waardoor je een mooie betonlook muur krijgt. Het enige wat je nodig hebt is een extra laag totdat de voegen zijn verdwenen.

Verschillende soorten

Beton Cire kan je gebruiken voor badkamer, slaapkamer, wanden en vloeren die licht worden belopen. Voor de vloer van bijvoorbeeld je kantoor of woonkamer vloeren, is er een speciale beton floor, die overigens ook voor de trap gebruikt kan worden. Deze betonlook heeft een uitstraling, alsof het beton er al jaren ligt. Ook dit materiaal is zowel grof als zijdezacht te verwerken.

Maak je eigen betonlook
Beton Cire moet je met de hand aanbrengen en daardoor bepaal je als het ware zelf de look die je beton uiteindelijk zal hebben. Als je dus een grove en stoere uitstraling wil dan kan dat, maar als je liever de uitstraling wat gladder wil hebben, dan is het een kwestie om met de spaan wat vaker over het aangebrachte materieel te gaan, tot het de gladheid heeft die jij wil. 

Ben je niet zo goed met een spaan of vind je het achteraf toch nog iets te grof, dan is dat ook geen probleem, want als het materiaal eenmaal droog is kan je het ook nog schuren met een schuurmachine. Dat betekent dat je altijd je eigen unieke vloer, wand, badkamer enzovoorts kunt maken.

Verschillende kleuren
Beton Cire is in meer dan 50 betonkleuren te verkrijgen, dit zijn de zogeheten Beton Aparte producten. Prachtige pasteltinten die perfect zouden passen bij bijvoorbeeld mooie Portugese tegels. Er zijn wat dat betreft best gave standaard kleuren te krijgen van koel grijs naar warme grijstinten en van zandkleuren naar pasteltinten. Daarnaast is de betonlook muur afhankelijk van het product wat je gebruikt ook nog eens af te werken met bijvoorbeeld een chalk paint, wat je uiteindelijk een totale kleurkeuze geeft van meer dan 3000 kleuren.