Vergaderen in stijl

Ben jij ook zo uitgekeken om die saaie vergaderingen zonder duidelijk doel? En vinden die vergaderingen ook nog plaats in een saaie ruimte? Vergaderen blijft nuttig, maar het kan wel wat leuker gemaakt worden. Lees in dit artikel de tips om vergaderen leuk en nuttig te maken, zodat jij helemaal in stijl kan gaan vergaderen! 

De locatie van de vergadering

Goede bereikbaarheid van de vergaderlocatie is iets wat erg belangrijk is. Ook is het belangrijk dat iedereen comfortabel kan zitten en dat er genoeg ruimte is. Met een grote vergadertafel van Epoxy Studio hoef je jezelf hier geen zorgen over te maken. De tafels zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en hierdoor is er dus altijd een tafel verkrijgbaar die perfect aansluit bij de groepsgrootte van jouw vergadering. Zorg daarnaast ook voor een vergaderlocatie die bij je (bedrijfs)cultuur past. Wil je een statige opstelling of juist een creatieve? Dit zijn punten waar je goed over na moet denken. 

Zorg dat je een duidelijk doel hebt

Er is niets zo vervelend als een vergadering ingaan zonder dat je weet wat het doel van de vergadering is. Stel daarom altijd een duidelijk plan op voordat de vergadering van start gaat, zo weet iedereen wat het doel van de vergadering is. Deel het doel en de gesprekspunten vooraf met de deelnemers van de vergadering. Zo kan iedereen goed voorbereid aan de vergadering beginnen 

Plan niet te vaak een vergadering in 

Hoeveel uur heb jij het afgelopen jaar vergaderd? Als het een erg hoog aantal is, kan het zijn dat je een vergadermoeheid hebt ontwikkeld. Om vergader moeheid te voorkomen is het raadzaam om niet te vaak te gaan vergaderen. Ook moet er tussen de vergaderingen genoeg tijd zitten om de actiepunten uit te kunnen voeren. Vergaderen kost veel energie en tijd. Besteed de vergadertijd die je hebt daarom effectief. Bepaal of de vergadering die gepland staat ook echt nodig is. Hierdoor voorkom je dat medewerkers het gevoel hebben dat ze hun tijd beter hadden kunnen besteden.  

Wat doen met de actiepunten?

Vergaderen heeft eigenlijk alleen zin als het na de vergadering iets oplevert. Zorg er daarom voor dat je iemand hebt die de actiepunten noteert en beslissingen zo duidelijk mogelijk bijhoudt. Bepaal ook precies wat er na de vergadering gedaan of veranderd moet worden en wanneer dit dan gaat gebeuren. Ook is het niet onbelangrijk om te controleren of de actiepunten ook daadwerkelijk opgevolgd worden. Alleen wanneer je dit doet heeft vergaderen zin en blijft het iets nuttigs.