3 voordelen van epoxy op een rijtje

Epoxy is een materiaal dat we steeds vaker terug zien komen, maar waarom is dat eigenlijk? Wat maakt epoxy zo’n fijn materiaal voor het bedekken van verschillende meubels en andere voorwerpen? In dit artikel zetten wij een paar voordelen van epoxy voor je op een rijtje.

Het is makkelijk te onderhouden

Wat epoxy waarschijnlijk tot zo’n enorm succes heeft gemaakt, is het lage onderhoudsgehalte. Epoxy is een behoorlijk sterk materiaal dat veel kan hebben. Daarbij wordt het niet snel vies. Er komen dan ook geen vlekken op het materiaal en je kunt het gemakkelijk afdoen met een doek. 

 

Ook wanneer de epoxy wel wat beschadigd raakt is dat geen enkel probleem. Door simpelweg een beetje epoxy toe te voegen, kun je de beschadiging volledig wegwerken. Je ziet dan helemaal niet meer dat er ooit een beschadiging is geweest. 

Het is mooi

Dit is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar epoxy is dan ook simpelweg een prachtig materiaal. Wanneer je epoxy ergens overheen giet, zorgt het voor een mooi, glanzend oppervlak en ontstaat er een prachtige diepte. Dit geeft een betoverend effect, zonder dat het over de top lijkt.

Het is veelzijdig

Met epoxy kun je enorm veel doen. Zo kun je het materiaal kleuren, en hier een geul in een tafel mee vullen, waardoor een kristalachtige aanblik ontstaat. Verder kun je epoxy in praktisch iedere vorm gieten, waardoor je sieraden, onderzetters en nog veel meer kunt maken. Je kunt er ook beelden, of decoraties van maken, door bepaalde producten in te gieten in epoxy. Dat zorgt voor een enorm aparte aanblik. 

Je kunt zelfs zelf aan de slag met epoxy. Bij winkels zoals Epoxy Shop kun je starterkits kopen. Hierin zit alles wat je nodig hebt om zelf voor het eerst aan de slag te gaan met epoxy. Wil je verder? Dan kun je ook grotere kits, of andere kleuren kopen. Zo kun je de wereld van epoxy steeds wat verder ontdekken.