Tips om jouw tuin goed te onderhouden

Een groot gezin of druk met werk? Een tuin onderhouden kost veel werk en het is niet altijd even eenvoudig. Tuinieren staat vaak ergens onderaan op de to-do-list, maar toch kan tuinieren ook best eenvoudig zijn. Zo hoeft het niet altijd evenveel tijd te kosten en kun je efficiënt werken met tuin gadgets.

Zet tuinieren in je persoonlijke agenda 

Voor het werk, sporten en het huishouden maken veel mensen vaak een planning. Voor het tuinieren gebeurt dit minder en dus is het verstandig om dit in je agenda te zetten. Het hoeft maar één uurtje in de week te zijn en je krijgt al een hoop gedaan. Zo kun je het grasmaaien, het onkruid wieden of de planten verzorgen. Na één uur zien de bloemen en planten er al een stuk beter uit. 

Kunstgras in je tuin aanleggen

Gras in de tuin is belangrijk, zeker wanneer je kinderen of honden hebt. Zij spelen namelijk vaak buiten op het gras en daardoor is ook veel onderhoud nodig. Iedereen wil een groen en vol grasperk en je zult het dus regelmatig moeten sproeien, maaien of eventueel mesten. Wanneer je daar niet veel tijd voor over hebt, kun je overwegen om kunstgras aan te leggen. Dat is tegenwoordig net zo mooi als echt gras. Ook kun je er goed op lopen zonder dat je mooie sokken van sokkenplaats.nl vies worden.

Vaste planten om gemakkelijker te kunnen tuinieren

Planten zijn net als gras onmisbaar in een groene tuin. Niet iedere plant is even mooi, maar ze zorgen altijd wel voor extra sfeer en aanzicht. Wanneer je kleurrijke planten hebt, kun je de tuin helemaal opfleuren. De meeste planten en bloemen kosten toch veel onderhoud. Je kunt er ook voor kiezen om vaste planten te nemen in plaats van eenjarige planten. Zo hoef je de planten niet ieder jaar opnieuw te zaaien of te planten. Vaste planten met weinig onderhoud zijn onder anderen: hortensia, skimmia, vlinderstruik of lavendel. 

Gebruik bodembedekkers om onkruid te vermijden 

Niemand wilt een tuin vol onkruid hebben. Het is namelijk veel werk om het allemaal te moeten verwijderen. Een oplossing om dit te voorkomen is de bodem bedekken. Zo krijgt het onkruid minder kans om te groeien. Je hebt talloze mogelijkheden om de bodem te bedekken. Zo kun je boomschors gebruiken, grind, schelpen, cacaodoppen etc. Na één keer de bodem bedekken, ben je de rest van het jaar ‘vrij’.