Wat kan een incassobureau voor je betekenen?

Een bedrijf kan een incassobureau inschakelen wanneer haar klanten de schulden niet op tijd betaald. Het incassobureau kan namens de schuldeiser het bedrag proberen te innen. Dit zal een bedrijf niet altijd direct doen omdat het de huidige relatie met de klant niet zal willen schaden. Wil je meer weten hoe je in dit soort gevallen moet omgaan met wanbetalers? Neem eens een kijkje in een zakelijk blog.

Wat is het verschil met een deurwaarder?

Een deurwaarder kan in de regel wat verder gaan dan een incassobureau. Naast het innen van de schulden kan een deurwaarder ook een dagvaardiging uitbrengen. Daarnaast kan een deurwaarder zelfs beslag laten leggen op bepaalde spullen of zelfs de bankrekening of het loon. Wanneer er niet op de brieven van een incassobureau gereageerd wordt dan kan er een deurwaarder worden ingeschakeld.

Kosten van een incassobureau

Wanneer er een incassobureau wordt ingeschakeld door de schuldeiser kost dit geld voor de debiteur. Hierbij geldt er ook een maximumtarief dat kan worden doorberekend naar de debiteur. Hierbij moet de schuldeiser van tevoren wel een aanmaning met een betalingstermijn hebben gestuurd voordat een incassobureau kan worden ingeschakeld. In deze aanmaning moet onder andere de gevolgen van het niet betalen worden beschreven, de hoogte van het bedrag en hoe hoog het btw tarief is wanneer er incassokosten worden berekend.  Wanneer de aanmaning vervolgens niet op tijd wordt betaald dan kunnen er naast het openstaande bedrag ook incassokosten in rekening worden gebracht bij de debiteur.

Aandachtspunten bij het kiezen van je incassobureau

Als organisatie is het belangrijk om juist te kiezen bij het juiste incassobureau in Den Bosch. Voor een incassobureau heb je geen papieren nodig, maar het is als organisatie wel belangrijk dat je met het juiste incassobureau in zee gaat. Zij leggen namelijk het contact namens jullie met de klant. Een goede en zorgvuldige aanpak is hierin dus ook zeer belangrijk. Hierbij is het ook verstandig om een partner te kiezen die eventueel ook het juridische vervolgtraject voor jouw als organisatie uit kan voeren.