Mooie bloeiende bloemen voor buiten

De lente is alweer dik twee maanden aan de gang, dat betekent dat de zomer niet ver weg meer is. Alle bomen en planten komen weer tot leven en de bloemen gaan weer bloeien. Mensen besteden graag veel tijd aan hun tuin, zij brengen er immers in de zomer veel tijd in door. Het is voor die personen dan ook belangrijk dat de tuin er mooi uitziet, dan mogen mooie bloeiende planten natuurlijk niet ontbreken. Het is leuk om deze planten zelf in je tuin te planten en te zien groeien, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon als plant kopen bij tuincentrums of kwekers zoals Kwekerij de Groot.

Dahlia’s

De dahlia is van origine een Mexicaanse plant en is in de 19e eeuw naar Europa getransporteerd. Dahlia’s staan bekend door hun grote variëteit, in totaal bestaan er wel meer dan 20.000 verschillende dahlia’s van bijna alle kleuren. In principe zijn er twee kleuren waar geen dahlia’s van bestaan, namelijk groen en blauw. Ook zwart is er technisch gesproken niet, echter worden de donker roodste dahlia’s wel zo genoemd. Mits goed verzorgd kan de dahlia best een lange periode blijven bloeien, de knol moet in het voorjaar geplant worden wanneer er geen kans meer is op nachtvorst. Om de plant zo lang mogelijk te laten bloeien en groeien is het belangrijk om de plant af en toe terug te knippen of de bloemen te plukken. Dan zal je tot diep in het najaar er van kunnen genieten.

Margrieten

De margriet is een heel herkenbare bloem in heel Europa, Noord-Afrika en delen van Azië. De witte blaadjes rondom het gele hart zijn heel kenmerkend voor de margriet, daarom worden deze bloemen ook veel gebruikt in bloemboeketten. De margriet kom je in het wild ook veelvuldig tegen, voornamelijk in graslanden zoals hooilanden en bermen. De margriet bloeit van ca. juni tot en met juli, je kan deze bloemen na de eerste bloei terugsnoeien om ervoor te zorgen dat deze in het najaar nog een keer tot bloei komen.

Vlijtige liesjes

Vlijtig liesjes zijn de ideale bloemen om in je tuin of balkon te zetten. Het maakt deze bloemen weinig uit of ze in de zon of in de schaduw staan, zolang hun wortels maar nooit uitdrogen. Meestal is eenmaal per drie dagen water geven genoeg, tenzij het extreem warm is. Vlijtige liesjes kunnen als in mei buiten worden gezet, als ze goed verzorgd worden dan bloeien ze tot en met oktober. Als de bloemen lelijk zijn geworden dan kun je deze bloemen verwijderen, hierdoor zorg je ervoor dat er weer nieuwe bloemen zullen komen.

Fleur met deze leuke beplanting zelfs de meest duurzame tuinen op!