Wat moet je doen als je last hebt van lekkages?

Wanneer je last hebt van lekkages, dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Elke ochtend zul je last hebben van binnenkomend water en wanneer het heftig begint te regenen, is er een kans aanwezig dat er grote hoeveelheden water naar binnen stromen. Dit is niet alleen vervelend, maar ook nog eens schadelijk voor de rest van je woning. Zo is de kans bij mensen die een vloer van laminaat hebben groot dat het laminaat moet worden vervangen omdat het laminaat waterschade opgelopen heeft. Mocht je alleen last hebben van druppels, dan zul je niet snel last hebben van waterschade, maar is het belangrijk om direct in actie te komen. Wat je precies moet doen als je last hebt van lekkages, vind je dan ook in dit artikel.

 

Contacteer direct een dakdekker

De beste keuze die je kan maken als je last hebt van lekkages, is het contacteren van een dakdekker zoals Dakdekkersbedrijf Eigenhuis. Elke dag dat je langer wacht, is er een kans aanwezig dat de schade erger wordt en dat moet je te allen tijde zien te voorkomen. Tijdens het contacteren van een dakdekker wil een dakdekker vrijwel altijd een afspraak met je inplannen om een inspectie uit te voeren. Dit kan soms enkele werkdagen duren, maar mocht er spoed achter zitten dan kan een dakdekker vaak binnen enkele uren al een inspectie uitvoeren. 

 

Licht de verzekeringsmaatschappij in 

Veel mensen in Nederland hebben een inboedel- en opstalverzekering afgesloten bij het kopen van een huis. Deze twee verzekeringen beschermen alles wat los in je woning staat, maar ook alles wat vast zit zoals een vloer of een keuken. Mocht je last hebben van lekkages, dan is er altijd een kans aanwezig dat er waterschade is ontstaan. Het is en blijft daarom belangrijk om, indien je verzekerd bent, de verzekeringsmaatschappij op de hoogte te stellen van de geleden schade. Vaak wordt er dan binnen enkele dagen een expert langsgestuurd voor het doen van een controle en krijg je een vergoeding van de verzekeringsmaatschappij. 

 

Vang voldoende water op 

Mocht er veel water binnen komen, dan is het verstandig om het binnenkomende water op te vangen. Het is belangrijk om dit niet te doen met een doek, want na enkele uren is een doek volledig doorweekt en kan je vloer alsnog schade oplopen. Je kunt dit het beste doen door een emmer te plaatsen en deze regelmatig te vervangen. Als het begint te regenen, is het erg belangrijk om de emmer extra goed in de gaten te houden aangezien de emmer dan ook sneller vol zit met water.