Benieuwd op welke vergoedingen je allemaal recht hebt? Lees dan verder

Merk je dat de inflatie behoorlijke impact heeft op je dagelijkse bestedingen en dat het moeilijk wordt om de lopende rekeningen te betalen? Van veel te hoge brandstofprijzen, allerlei prijsverhogingen in de supermarkt en de gas- en elektriciteitsrekeningen die onbetaalbaar worden hebben veel Nederlanders het zwaar. Om deze moeilijke tijden jou wat makkelijker te maken hebben we in dit artikel een aantal vergoedingen op een rijtje gezet waar jij recht op hebt. Dus lees snel verder voordat de energieprijzen nog hoger worden!

Algemene toeslagen

Gelukkig leven we met zijn allen in een land waar we bepaalde zaken goed geregeld hebben. Vooral voor mensen die het wat minder hebben, zijn er verschillende soorten toeslagen waar je recht op hebt. Op deze manier wordt het een stukje makkelijker om rond te komen, aangezien niet iedereen

uit een welgesteld milieu komt. Hierbij een overzichtje met drie soorten toeslagen waar je recht op hebt:

  • Huurtoeslag

Ben je woonachtig in een huurhuis? Dan raden we jou aan hoeveel kale huur je maandelijks betaald en wat je gemiddeld jaarlijks inkomen is. Wanneer je huur onder de €763,47 euro valt heb je recht op een bepaald toeslag bedrag per jaar. Houd er wel rekening mee dat er een inkomensgrens is om huurtoeslag te ontvangen. Is jouw inkomen op jaarbasis hoger dan €31.747? Dan heb je helaas geen recht op huurtoeslag. Zit je er ruim onder, dan uiteraard wel.

  • Zorgtoeslag

Om zorgtoeslag te ontvangen geldt vrijwel dezelfde regel. Verdien je per jaar onder de €31.998, dan ontvang je jaarlijks een bepaald toeslag bedrag. Dit bedrag draagt bij om de maandelijkse zorgpremie te betalen.

  • Kinderbijslag

Heb je een gezin bestaande uit meerdere kinderen? Gelukkig sta je er dan niet alleen voor. Je krijgt per kind per kwartaal een afhankelijk van de leeftijd een bepaald bedrag om de nodige dingen te financieren voor het kind.

Transitievergoeding – mits je dit goed afspreekt met je werkgever

Ben je werkzaam binnen een bedrijf? Dan heb je ook recht op een transitievergoeding wanneer je werkgever je wilt ontslaan. Wil je meer informatie over dit onderwerp en wil je berekenen hoeveel transitie vergoeding je kunt ontvangen? Klik dan hier: https://juridischplatform.nl/ontslag/geld/transitievergoeding/ en https://juridischplatform.nl/ontslag/geld/transitievergoeding/berekenen