Wat te doen als je buitengesloten bent: een slotenmaker vertelt het je!

 

Je hoopt het niet mee te maken, een buitensluiting uit je eigen woning. Toch is het risico op een buitensluiting relatief groot. Denk aan het verlies van je sleutel onderweg naar huis, het afbreken van de sleutel doordat deze niet diep genoeg in de cilinder gestoken zit of denk aan vorstschade aan de cilinder in de wintermaanden. Wat kun je bij een buitensluiting het beste doen? Een slotenmaker in Den Haag vertelt je er in dit artikel meer over. Bovenal is het bij een buitensluiting belangrijk om schade aan de cilinder van het slot te voorkomen. Steek bijvoorbeeld nooit een schroevendraaier in het slot om deze op die manier te openen. De kans dat een deur op deze wijze te openen is, blijkt vaak minimaal te zijn.

 

Probeer een deur open te flipperen bij een buitensluiting

Een eerste stap die je zelf kunt zetten: probeer de deur open te flipperen. Het flipperen van een deur betekent in de praktijk, dat je een stuk hard plastic tussen de deur en het kozijn steekt. Probeer het plastic, bijvoorbeeld een oud pasje of een deel van een PET-fles, voorzichtig van boven naar beneden te bewegen en weer terug. Op deze manier kun je het slot indrukken. Door tegelijkertijd tegen de deur aan te duwen, zal deze openvallen. Het flipperen van een deur heeft alleen zin bij een buitensluiting, waarbij de deur niet op slot zit. Denk aan een situatie waarin je de deur dichtgetrokken hebt, zonder de sleutel mee te nemen.

 

Laat de deur openen door een slotenmaker

Wanneer een deur niet te openen is door deze te flipperen, is het raadzaam een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker beschikt over de professionele hulpmiddelen om het slot te openen, zonder hierbij schade aan de cilinder of de deur zelf te veroorzaken. Afhankelijk van het type slot zal het niet altijd mogelijk zijn om deze te openen zonder de cilinder aan te tasten. In zo’n situatie opent de slotenmaker de deur, om de beschadigde cilinder vervolgens direct voor je te vervangen.

 

Kies voor de spoedservice van een slotenmaker

Veel slotenmakers werken tegenwoordig met een spoeddienst. Zo’n spoeddienst bereik je niet alleen tijdens kantoortijden, maar ook daarbuiten. Dit is handig, wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds laat hulp van een slotenmaker nodig hebt bij een buitensluiting. Zorg dat je voor een betrouwbare slotenmaker in de regio kiest.