Veelvoorkomende problemen met sanitair: dit is hoe een loodgieter ze oplost!

 

In de badkamer binnen je huis zijn er verschillende problemen die zich voor kunnen doen. Je kunt denken aan een verstopping van de afvoer, resulterend in een vervelende stank in de ruimte. In het ergste geval neemt een verstopping dermate serieuze proporties aan, dat het niet langer mogelijk is om de sanitaire voorzieningen in de badkamer te gebruiken. Het zou ertoe leiden dat bijvoorbeeld de douchebak of wastafel overstroomt. Naast een verstopping van de afvoer, komt ook een lekkage regelmatig voor. Denk aan een lekkende kraan, een probleem met de leidingen achter het toilet of de douche, enzovoorts. In dit artikel vertelt een loodgieter uit Eindhoven je wat de meest voorkomende problemen zijn in badkamers en hoe deze worden opgelost.

 

Verstoppingen in de afvoer binnen de badkamer

Een verstopping in de afvoer binnen de badkamer is het gevolg van een ophoping van verschillende vormen van vuil. Het kan gaan om een grote prop toiletpapier, om zeepresten en bijvoorbeeld om haren. Deze ophoping zal steeds groter worden, wat maakt dat het water moeizamer wegstroomt. Je lost het op door de afvoer te ontstoppen. In eerste instantie kun je zelf een poging wagen door bijvoorbeeld een klassieke plopper te gebruiken. Levert dit niet het gewenste resultaat op? Kies in dat geval voor de hulp van een loodgietersbedrijf. Loodgieters beschikken over de hulpmiddelen om een afvoer onder hoge druk door te spuiten.

 

Lekkages oplossen achter sanitaire voorzieningen

Vormen zich gele tot bruine vlekken op het plafond op de benedenverdieping van je woning? Dit kan duiden op een lekkage achter het sanitair in de badkamer. Mogelijk is het sanitair niet goed aangesloten op de water- of afvoerleiding, wat resulteert in het uit de leidingen sijpelen van water. Het vocht trekt vervolgens in de vloer, wat zichtbaar is op het plafond beneden. Het is belangrijk een dergelijke lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen, om een snelle verergering van de schade aan het plafond te voorkomen. Een loodgieter voert een lekdetectie uit om de bron van de lekkage te achterhalen en direct voor een passende oplossing te zorgen.

 

Andere problemen in de badkamer

Er zijn meer problemen die zich voor kunnen doen. Denk bijvoorbeeld ook aan een probleem met het warme water. Vaak wordt zo’n probleem veroorzaakt door een storing in de cv-ketel. Het resetten van de cv-ketel kan voldoende zijn. Werkt dit niet? Laat de cv-ketel in dat geval nakijken door een loodgieter.