Wat te doen bij wateroverlast na zware regenbuien? 

Vooral in Nederland heb je weleens van die periodes dat het enorm veel regent. Het kan zijn dat jij in dit soort periodes last hebt van het water wat niet goed wegstroomt en dit is heel erg vervelend. Hoe kan het nou dat het water bij jouw huis en tuin niet goed wegstroomt na een harde regenbui? Daar kom je achter wanneer je verder leest. 

Waar kun je dit probleem aan herkennen? 

Er zijn een aantal dingen die je kunt ervaren wanneer het gigantisch geregend heeft. Het water stroomt bijvoorbeeld terug je woning in. Het toilet stroomt over en zelfs de gang kan hierdoor vol komen te staan met rioolwater. Dit kan buiten dat het heel vervelend is ook zorgen voor waterschade waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Het kan zijn dat het water langs de muren naar beneden gaat lekken, dit kan in de bijvoorbeeld in de gang, schuur of woonkamer plaatsvinden. Ook zouden er plassen in de tuin kunnen ontstaan, omdat het water niet goed kan wegzakken en je kelder zou blank kunnen komen te staan wanneer je deze hebt. Als je een van deze problemen hebt wanneer er veel regen valt is het slim om contact op te nemen met DG-Riooltechniek, zij kunnen je snel weer verder helpen!

Wateroverlast voorkomen

Je kunt natuurlijk altijd beter voorkomen dan genezen en dit is ook zo bij wateroverlast. Hoe kan je nou wateroverlast het beste voorkomen zodat jouw huis en tuin wel tegen wat regen kunnen? Je zou kunnen beginnen met het maken van een overloop in de tuin bij de regenpijp, zodat hier het water goed wordt gereguleerd. Ook kan je de regenwaterafvoer beter niet verbinden met het vuilwaterriool. Wanneer deze los van elkaar staan, hebben ze ook geen invloed op elkaar. Dan zal jouw toilet dus niet meer overstromen als het hard regent. Een ontlastput plaatsen aan de onderkant van de regenpijp voor en achter het huis is ook een goede oplossing. Dit ontlastputje haalt de druk weg van de volle buis. Je zou ook een professioneel rioolbedrijf in kunnen schakelen, zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent.