3 redenen om een refurbished printer te kopen

Moet je een nieuwe printer aanschaffen voor je onderneming? Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in refurbished printers. Refurbished printers hebben namelijk een aantal grote voordelen. Een refurbished printer is een gebruikte printer die volledig is gecontroleerd en goedgekeurd. Kapotte onderdelen zijn vervangen, dus de printer werkt weer helemaal naar behoren. In deze blog zetten we 3 redenen voor je op een rijtje waarom je een refurbished printer zou moeten kopen.

De prijs

Ten eerste is de prijs een hele aantrekkelijke factor van een refurbished printer. Omdat een refurbished printer niet meer helemaal nieuw is, betaal je gewoon een stuk minder voor een refurbished printer dan voor een nieuwe printer. En heb je dan als tegenargument dat een refurbished printer toch tweedehands is? Dat is niet helemaal waar. Het verschil tussen een tweedehands printer en een refurbished printer is namelijk dat een tweedehands printer gewoon gebruikt is door een eerste eigenaar en daarna wordt doorgegeven aan een tweede eigenaar, terwijl een refurbished printer compleet is nagekeken. Zijn er onderdelen kapot? Dan worden deze gewoon vervangen. Hierdoor werkt de printer weer helemaal naar behoren. Een refurbished printer heeft dus al wat uren gedraaid, maar werkt net zo goed als een nieuwe printer. En toch betaal je een veel lagere prijs voor een refurbished printer!

Duurzaam

Daarnaast is een refurbished printer een duurzame keuze. Doordat de printer al eerder is gebruikt, en vervolgens weer wordt gebruikt door jou, draag je bij aan de circulaire economie. De printer gaat een aantal jaren extra mee, en zo bespaar je grondstoffen. Je gaat duurzaam om met het milieu, wat natuurlijk altijd een goede keuze is. En als fijne bijkomstigheid kan duurzaam ondernemen ook nog eens bijdragen aan een beter imago voor je onderneming.

Garantie voor goede kwaliteit

Misschien koop je toch liever een nieuwe printer, omdat je er niet helemaal zeker van bent dat de refurbished printer helemaal naar je zin werkt. Bij een nieuwe printer voel je misschien meer zekerheid dat de printer goed werkt en lang meegaat. En die onzekerheid is niet nodig, maar wel begrijpelijk. En daarom geven veel leveranciers van refurbished printers je een garantie bij aankoop. De kwaliteit die wordt geleverd, is immers helemaal goed. Bij de aanschaf van een tweedehands printer krijg je geen garantie, en ben je nooit zeker van wat voor soort verborgen gebreken je last krijgt. Een refurbished printer daarentegen is compleet nagekeken en zonodig gerepareerd, en daarnaast krijg je nog een garantie. Dit geeft je dus een hoop zekerheid.