Aandachtspunten bij het inhuren van een DJ

Is de organisatie van een tof feest in jouw handen komen te liggen? De muzikale invulling van dit feest is dan cruciaal om het feest daadwerkelijk te laten slagen. Hiervoor kun je er dus voor gaan kiezen om een DJ in te huren. We vertellen je hier wat de voordelen zijn van het inhuren van een DJ.

Kies een professionele DJ

Elk feest heeft zijn eigen soort muziek en dit geldt ook voor bepaalde DJ’s. Afhankelijk van zijn werkervaring en uitvoering wordt vaak het prijskaartje vastgelegd. Zo zijn er bijvoorbeeld ook een aantal DJ’s die het voor hun hobby doen. Voor een uitgebreid feestje is dit niet zo een verstandige keuze, hier is aan te raden een DJ te kiezen met een behoorlijke ervaring. Voor een besloten en een persoonlijk feestje kan het echter geen kwaad te kiezen voor een hobby DJ. Wellicht ken je er zelfs een uit je directe omgeving.

Zoektocht naar de juiste DJ

Tegenwoordig is het vinden de juiste DJ een stukje gemakkelijker geworden dan voorheen. Er is behoorlijk wat aanbod van goede DJ’s te vinden online. In veel gevallen hebben de DJ’s een eigen platform of website. Hierbij staan in veel gevallen ook direct hun prijzen bij benoemd. Dit kan gaan om een totaalpakket voor een gehele avond of voor een kortere show.

Concrete afspraken maken

Als organisatie van een groot feest of evenement wil je uiteraard niet voor grote verrassingen komen te staan. Het is daarom ook belangrijk om vooraf goede en duidelijke afspraken te maken met elkaar. Denk hierbij aan de duur van de show, verzorging van de lichtshow, totaalprijs inclusief of exclusief BTW? Als vereniging kun je namelijk geen BTW terugvragen. Bespreek daarnaast ook of de DJ openstaat voor verzoeknummers.

Meer weten over het organiseren van een feest?

Wil je weten waar je nog meer op moet letten bij het organiseren van een feest? Verdiep je eens verder in blog over organiseren van evenementen of ga op zoek naar een expert op het gebied van events.