Dit zijn de voordelen van een goede zakelijke profielfoto

Met wat voor profielfoto ben jij online vindbaar? Een vakantiekiekje? Een foto samen met je huisdier of met je kinderen? Een selfie? Of heb je misschien helemaal geen profielfoto? Al deze opties zijn niet echt geschikt als zakelijke profielfoto. Het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan een professionele portretfotograaf. Een goede portretfotograaf kan er namelijk voor zorgen dat jij op je best op de foto komt te staan. En dat kan je weer veel voordelen opleveren. Benieuwd welke dat zijn? Dat vertellen we je in deze blog.

Eerste indruk bij het zoeken naar een baan

Ben je op zoek naar een baan? Dan kan een goede zakelijke profielfoto je zeker helpen! Een van de eerste dingen die een potentiële werkgever zal doen, is het opzoeken van je profiel op LinkedIn. En een goede zakelijke profielfoto geeft nou eenmaal een veel betere eerste indruk dan een selfie samen met je hond. Zorg er dus voor dat je profielfoto een goed beeld geeft van wie je bent. En dan wel de beste versie van jezelf natuurlijk!

Het zorgt voor vertrouwen en betrokkenheid

Het is gebleken dat een goede zakelijke profielfoto zorgt voor vertrouwen en betrokkenheid. Mensen willen nou eenmaal graag weten met wie ze zaken doen. We houden niet van onzekerheid en vinden het comfortabel als we iemand kunnen vertrouwen. Dit vertrouwen wordt gebaseerd op warmte, openheid en vriendelijkheid. Daarom is het belangrijk dat je op de foto ook vriendelijk en open overkomt. Dit doe je door middel van een open houding en een glimlach op je gezicht.

Professionele uitstraling

Een profiel op LinkedIn komt nou eenmaal een stuk professioneler over als je een goede zakelijke foto als profielfoto hebt. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan en nauwkeurig en professioneel bent. En voor een werkgever kan dat betekenen dat je ook op andere vlakken nauwkeurig en professioneel te werk gaat.

Herkenbaarheid

Tot slot kan een goede zakelijke profielfoto bijdragen aan herkenbaarheid op het internet. Als je op al je online profielen (LinkedIn, Twitter enz.) dezelfde zakelijke profielfoto gebruikt, zorgt dit voor herkenbaarheid. Mensen snappen zo eerder dat ze met dezelfde persoon te maken hebben. Maar ook offline zorgt het voor herkenbaarheid. Als jij een goede en recente zakelijke profielfoto hebt, zie je er namelijk hetzelfde uit als in het echt. Als jij op een eerste gesprek aankomt en je ziet er heel anders uit dan op de foto, kan dit het vertrouwen meteen flink beschadigen. Ook daarom is het dus erg belangrijk om een professionele foto te laten maken.