Aandachtspunten voor het verkopen van je jacht

Bij het verkopen van je jacht komt behoorlijk wat kijken. Daarnaast zijn er ook bepaalde ontwikkeling binnen de markt waar zowel de particuliere verkoper als de jachtmakelaar rekening mee dient te houden. In dit artikel bespreken we een paar aandachtspunten voor het verkopen van je boot.

Bouwjaar van de jacht

Bij het verkopen van de jachten moet rekening worden gehouden met het bouwjaar van de jacht. Tegenwoordig is er een bepaalde schaarste aan jachten van de recente bouwjaren. Dit is tevens de meest gewilde categorie. Deze jachten zijn zeer innoverend en ook zeer gewild. Hierdoor is de waardevermindering bij deze jachten ook niet enorm. Dit ligt echter anders bij de jachten die gebouwd zijn voor 2008. Sommige zijn wel 40% in waarde gedaald. Dit heeft echter geen betrekking op de wat luxere en grotere jachten die van goed geconserveerd staal zijn gemaakt.

Huidige aanbod jachten

Tegenwoordig zijn er niet per se meer gebruikte boten in aanbod dan voorheen. In de tijden van crisis probeert men de jacht vaak te behouden en pas te verkopen wanneer de economie weer aantrekt. Dit is echter niet aan te raden. Velen booteigenaren zijn momenteel al voorbij de 60. Normaal gesproken verkoopt men de jacht dan binnen een aantal jaar. Hierdoor zullen er vele jachten in de markt komen waardoor de prijzen niet per definitie weer zullen gaan stijgen als de economie na een mindere periode weer zal aantrekken.

Plan van aanpak bij het verkopen van een jacht

Om je jacht onder de aandacht te brengen is het een verstandige eerste stap om naar een jachtmakelaar te gaan. Deze hebben namelijk een netwerk en in sommige gevallen ook een verkoophaven waarbij een aantal potentiële kopers komt kijken. Daarnaast is het ook verstandig om de promotie online goed op orde te hebben. De meeste potentiële kopers starten hun zoektocht naar een boot vaak bij een aanbodsite als Yachtfocus. Wanneer je ervoor hebt gekozen de verkoop door een jachtmakelaar te laten behandelen dan kun je ervan uitgaan dat zij ervoor zorgen dat jouw boot op Yachtfocus terecht zal komen.