Bowling tips voor beginners

Bowlen is een sport die vrijwel iedereen wel eens geprobeerd zal hebben. Heb je het bowlen nog niet onder de knie? We geven in dit artikel een aantal tips voordat je weer die bowlingbaan in Breda op gaat. 

Een goede houding 

Net zoals bij elke start moet je beginnen bij de basis. Dit is vaak door een goede houding aan te nemen. Zonder deze houding is het lastig om een goede worp te nemen. Je tenen kunnen eigenlijk als ware de richting geven. Zet je jouw voet scheef weg? Dan is het bijna onmogelijk om de bal goed te gooien. 

De worp uitvoeren

Bij het zetten van de eerste stap is het belangrijk je arm alvast naar voren te steken. Als je vervolgens de tweede stap gezet hebt kun je de bowlingbal weer wat naar beneden laten gaan. Bij het zetten van de derde stap kan de bal ook daadwerkelijk worden gegooid. Bij het gooien van de bal is het wel belangrijk dat de bal vervolgens wordt nagewezen. Daarbij moet ook altijd het doel in de gaten gehouden worden. Focus altijd eerste op de voorste kegels en pas later op de achterste. 

Oefening baart kunst

Net zoals met elke sport zal oefening zeer belangrijk zijn.  Wanneer je nog nooit eerder hebt gebowld kun je ook ervoor kiezen de aanloop eerst een aantal keer droog te oefenen. Na zo een honderd keer te herhalen zullen ook de spieren de aanloop een beweging gaan herkennen. 

Met meerdere mensen is altijd leuker

Wil je zeker zijn van een plekje? Dan heb je altijd de mogelijkheid om een bowlingbaan te reserveren. Daarbij is het ook altijd nog leuker om met meerdere mensen te gaan bowlen. Zo kun je elkaar uitdagen tot de hoogste score in 10 beurten.