De geschiedenis van Porsche

Porsche is inmiddels één van de meest bekende automerken in de duurdere klasse. Het Duitse autobedrijf uit Stuttgart maakt al jaren mooie en snelle auto’s in alle klasse. Van de sportauto 911 tot de Panamera stationwagen. In dit artikel krijg je de beknopte geschiedenis te weten over Porsche.

 

Oprichting

Porsche is in 1931 opgericht door Ferdinand Porsche (hij was tevens ook de ontwerper van de eerste Volkswagen). De allereerste Porsche was de Porsche 64 uit 1938. Voor dit model werden er veel onderdelen van de wereldberoemde Volkswagen Kever gebruikt. De tweede Porsche (de Porsche 356) werd in eerste instantie gebouwd in het Oostenrijkse Gmünd. Dit was omdat Porsche tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Oostenrijk was gevlucht. in Oostenrijk werden vervolgens 46 auto’s gebouwd voordat ze terug naar Zuffenhausen (waar het bedrijf officieel gelegen is) verhuisden. Net als de 64 maakte de 356 veel gebruik van onderdelen van een Kever. Maar naarmate de productie opliep ging het bedrijf meer onderdelen vervangen door eigen ontworpen onderdelen.

In 1964 werd de Porsche 901 geïntroduceerd. Maar door protest van Peugeot moest Porsche de 0 eruit halen. Dit werd simpel gedaan door er een 1 van te maken. En zo is de 911 geboren. Wat tot hedendaags de meest bekende Porsche ter wereld is. Dit model is niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik, maar wordt ook gebruikt voor racen op het circuit en als rallyauto.

 

Overname Volkswagen

Iets wat je niet verwacht als je je weinig verdiept in de autowereld is dat Volkswagen de eigenaar is van een groot aantal automerken. Onder Volkswagen vallen onder andere: Lamborghini, Porsche, Audi, Bugatti, Seat en Bentley. Dit zijn een aantal merken die Volkswagen heeft overgenomen. In 2009 werd bekend gemaakt dat Porsche samen met Volkswagen één groep zou gaan worden. Dit zou plaats moeten hebben gevonden in 2011. Echter door bepaalde omstandigheden vond de fusie pas plaats op 1 augustus 2012.

Porsche is dus echt een van de iconische merken binnen de autowereld geworden. Heb jij nou zelf een Porsche en moet je deze nog door de APK laten gaan? Laat dan jouw Porsche APK keuren bij Porsche specialist ProCar Tilburg.