Verschillende soorten superfoods

Een gezonde voeding is belangrijk, stiekem weten we dat allemaal wel. Toch hebben veel mensen moeite om zich hieraan te houden en ook echt gezond te eten. Superfoods kunnen hierbij helpen. In dit artikel leggen we je uit wat superfoods nu precies zijn, wat de zin en onzin van deze producten is en hoe je voor een gezonde voeding kunt zorgen.

 

Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen behoorlijk wat positieve effecten hebben op de gezondheid. Een deel hiervan zal zeker kloppen, maar superfoods zijn voor een groot deel ook gewoon een hoax. Wil je echt gezond eten? Dan kun je beter een stabiel dieet laten samenstellen door Samen Sterk Utrecht.

Waarom superfoods niet zijn wat je denkt

Ja, superfoods hebben veel goede voedingsstoffen en antioxidanten, maar dat komt omdat ze gewoon onder het kopje gezonde voeding vallen. Blauwe bessen zouden bijvoorbeeld een superfood zijn, maar ze zijn sowieso al hartstikke gezond. Zo bevatten ze veel vitamines en vezels. Echter hebben vrijwel alle fruitsoorten dit, terwijl niet alle vruchten worden gezien als superfood. 

Wel of niet superfoods eten?

Natuurlijk kan het eten van superfoods geen kwaad, ze zijn nu eenmaal wel gewoon erg gezond. Het is echter niet nodig om je hier helemaal op vast te pinnen en je hele voedingspatroon hierop te gaan baseren. Ga dus niet opeens kilo’s blauwe bessen eten, omdat deze een superfood zijn. Ook voor superfoods geld namelijk: teveel van iets is nooit gezond. Ga gewoon voor een gezonde voeding en voeg een superfood toe als je daar zin in hebt.

Gezond eten is meer dan superfoods

Bij een gezonde voeding moet je op een stuk meer dingen letten dan alleen op de aanwezigheid van superfoods. Zo kun je, wanneer je gaat voor een gezonde voeding, het beste kiezen voor volkoren producten, zoals volkorenbrood en volkoren pasta. Eet ook wat minder vlees en wat meer groentes en fruit en probeer teveel suiker en zout te vermijden. Alleen al die paar aanpassingen, kunnen wonderen doen voor je gezondheid en je welzijn.