Tips voor de BBQ

Iedereen weet dat je niet te veel kolen/hout/gas moet gebruiken als je aan het BBQ’en bent. Ook is het belangrijk dat je de BBQ eerst goed laat warm worden. Anders duurt het veel te lang voordat hij warm is en je vlees gaar. In dit artikel geven wij je een aantal tips die je tijdens je volgende BBQ feestje kan toepassen om je vrienden te laten zien dat jij de BBQ koning(in) van de groep bent. Of als je lekker wilt BBQ’en zonder alle troep. Dit kan heerlijk bij Amigos Roosendaal.

 

Breng op kamertemperatuur

Zorg ervoor dat je het vlees niet van de koelkast op de BBQ. Zo wordt het vlees aan de binnenkant minder snel gaar. Als het vlees kamertemperatuur heeft (~18°C) is het vlees sneller gaar en de buitenkant niet al verbrand als de binnenkant net gaar is.

 

Hygiëne is belangrijk

We weten allemaal dat hygiëne tijdens het koken enorm belangrijk is, maar tijdens een BBQ is dit één van de belangrijkste dingen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet op dezelfde snijplank eerst de kip snijd en daarna de tomaten voor een salade. Als je dit doet zal het de volgende dag niet goed met je gaan. Rauwe kip eten is slecht, maar alles eten waar rauwe kip in contact is mee gekomen moet je niet meer eten.

 

Snijd het vlees lichtjes open

Als je vlees niet een klein beetje open snijdt kan dit ervoor zorgen dat het vlees zich gaat opkrullen doordat het vet niet kan ‘ontsnappen’. Dit is vooral bij een entrecote of een kotelet. Snij bij deze twee stukken vlees altijd in het vet

 

Laten staan

Ben je een echte runder- of lamsvlees fan? Maar is het vlees soms snel droog? Dan heb je waarschijnlijk vlees direct van de BBQ gekregen. Als je het vlees ongeveer 10 minuten laat liggen omwikkeld in aluminiumfolie blijft het vlees sappiger en stroomt er geen vocht uit als je het snijdt. 

 

Maak gebruik van een vleestang

Één van de simpelste tips voor de BBQ is het gebruik maken van een vleestang. Als je gebruik maakt van een vork maak je kleine gaatjes in het vlees waar het heerlijke sap uit kan ontsnappen. Door middel van een vleestang is niet nihil. Niemand wil natuurlijk droog vlees hebben.