Theatervooropleiding

Voor iedereen met talent en een passie voor theater is een theatervooropleiding een uitkomst. Want ken je die magie wanneer je het theater inloopt? Je hebt maanden geleden aan de kassa gestaan om een kaartje te kopen voor dat ene toneelstuk wat je zo graag wilde zien, of voor die cabaretier waar je zo ontzettend hard om moet lachen. Nu heb je lekker een hapje gegeten en je mooiste kleren aangetrokken voor een avondje uit in het theater. Het doek gaat open en je waant je voor de duratie in een totaal andere wereld. Mensen meenemen in jouw verhaal en ze even wegbrengen van de dagelijkse problemen en sleur.

 

Talent

Als je een talent hebt voor acteren en als het je droom is om later succes te hebben in de theaters in Nederland en misschien wel ver daarbuiten, dan kun je ervoor kiezen om een theatervooropleiding te volgen. In deze vooropleiding is talent je basis en wordt er keihard gewerkt aan de scholing die noodzakelijk is om jouw professionele ontwikkeling in het acteren te stimuleren. Maar met alleen talent kom je er niet. De wil, drive en ambitie om ook daadwerkelijk te bereiken wat je voor ogen hebt is minstens zo belangrijk. In een groep van maximaal 12 deelnemers in de leeftijd van 16 en 24 jaar gaat men op zoek naar je kwaliteiten. Juist in deze fase van je leven kun je met veel energie, onbezonnen het avontuur aangaan en keihard werken om later ook daadwerkelijk op de planken te kunnen staan. Of misschien wel op het witte doek!

 

Voorbereiding

Een theatervooropleiding is voor jou de ideale voorbereiding om deel te kunnen nemen aan een traject voor de toneelschool of om daadwerkelijk auditie te kunnen doen voor één van de vier HBO toneelscholen die Nederland rijk is. In deze voorbereiding zal je deskundig worden begeleid door de docenten en ga je verschillende disciplines behandelen. Denk aan bijvoorbeeld emoties, lef, verbeeldingskracht, spelinzicht, focus, intuïtie en transformatie. Dit zijn allemaal zaken die je later heel goed kunt gebruiken in je carrière. In deze lessen die je gaat volgen wordt er voor gezorgd dat het plezier voorop staat. Er wordt een hoog tempo gehanteerd en de lessen zijn altijd uitdagend. Bij de theatervooropleiding wordt je constant uitgedaagd om je grenzen te verleggen, out-of-the-box te denken en zo te werken aan vaardigheden. Dit zorgt er dan ook voor dat je je snel kan ontwikkelen en krijg je een duidelijk beeld wat er straks op een toneelschool van je verwacht wordt.

 

Doorstroming

Wanneer je hebt gekozen voor een theatervooropleiding kun je daarna doorstromen naar de vier HBO toneelscholen in Nederland. Het is weliswaar geen garantie dat je daar ook daadwerkelijk terecht komt, maar het geeft je wel een goede basis en bagage mee als je auditie mag gaan doen voor deze toneelscholen. Met een rugzak vol tips, ervaring, doorzettingsvermogen, talent en energie kan het je net die voorsprong geven om stevig in je schoenen te staan tijdens deze audities, waardoor je kan worden toegelaten en jezelf later terugziet tussen de gevestigde namen in het vak!