Tips voor het opladen van jouw elektrische scooter

Wanneer je ervoor kiest om een elektrische scooter aan te schaffen, moet je ervoor zorgen dat je goed omgaat met de accu. Je wilt namelijk dat de accu lang meegaat en het is heel erg duur om een nieuwe accu te moeten kopen. Je kunt daarom al meteen vanaf het eerste moment dat je de scooter hebt goed omgaan met de accu. Wij hebben hier wat tips voor jou waardoor jij jarenlang profijt kan gaan hebben van dezelfde accu. 

Verschillende accumodellen

Jouw scooter of e-chopper van EZ-chopper kan twee verschillende soorten accu’s hebben. De eerste is een loodaccu, de andere soort is een lithium accu. Een loodaccu is vaak te vinden bij de wat goedkopere scooters, deze accu weegt veel en heeft ook onderhoud nodig. Een lithium accu is lichter en levert daarbij ook veel meer vermogen. Door de grote hoeveelheid aan mogelijkheden heb je nu zelfs accu’s die je uit de scooter kan halen. Zo kun je de accu overal opladen. Echter moet je dan wel goed weten hoe je de accu op de juiste manier kunt opladen en hoe je de levensduur zo lang mogelijk kunt verlengen. De levensduur van de accu is namelijk eenvoudig te verlengen door op een aantal simpele dingen te letten. 

De acculader

Als eerste is het belangrijk dat je de accu van jouw scooter regelmatig oplaadt. Dit komt de levensduur van de accu namelijk ten goede. Het is het verstandigste om hiervoor de acculader te gebruiken die bij de accu geleverd is. De lader en de accu zijn kwetsbaar en hier moet je dus zuinig mee omgaan. Je kunt de oplader vervoeren met een goede beschermhoes, of je koopt meerdere laders en legt ze op verschillende plekken waar je vaak komt zodat je de lader niet elke keer hoeft te vervoeren. 

Ontlaad de scooter nooit helemaal

Je kunt beter niet wachten totdat de scooter volledig leeg is. Het te ver ontladen van de accu zorgt ervoor dat de accu minder goed gaat werken en uiteindelijk dus ook minder lang meegaat. Het is daarom het beste om de accu tot maximaal 80 procent van de capaciteit te ontladen voordat je de acculader eraan bevestigt. Als je jezelf aan die 80 procent houdt, is de accu regelmatig bezig met opladen, waardoor de accu bezig blijft en dus niet lui wordt.